2020. 09. 18. - 12:30

Hamarosan nyit a pesti Belgrád rakparti butikhotel

Hamarosan nyit a pesti Belgrád rakparti butikhotel

Az egykori kisgazda-székházként ismert épületben nyitja meg kapuit a vadonatúj budapesti hotel – a Hotel Vision a Belgrád rakparti, impozáns ingatlanban kapott helyet.

Már 2020 áprilisában megnyitott volna az új szálloda, de a koronavírus-járvány keresztülhúzta a számításokat.
 
A pesti Duna-parton álló, csodaszép épületet korábban sokan a kisgazda-székházként ismerhették. Most Hotel Vision néven vált belőle szálloda. A butikhotel három épület egybenyitásával jött létre, így befogadóképessége 82 szoba és 9 lakosztály – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Szállodai szoba a Hotel Vision-ben
Szállodai szoba a Hotel Vision-ben
 
Az ingatlan 1907-ben épült, Riva József tervei alapján. Homlokzatát többször átépítették, ám a gyönyörű szecessziós és historizáló jegyek most is egyedi látvánnyá teszik. Két évtizeden át lakóházként működött, majd kiszolgálta a Hazafias Népfrontot, a Német Kincstárat, a Független Kisgazdapártot – tudatta a turizmusonline.hu.
 
A szálloda fogadótere
A szálloda fogadótere
 
A szállodát, mely egy ideje már elhagyatva állt, felújítva a Continental Group üzemelteti. A munkálatok 2014-ben kezdődtek el az eredetileg Vámbéry Ármin orientalista lakóhelyeként szolgáló épületben.
 
A négycsillagos hotel vegyes belső világ jellemzi, indusztriális, de tompított színekkel – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: hotelvision.hu
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.