2021. 03. 17. - 13:57

Hévízhez hasonló fürdő épülhet Nógrád megyében

Hévízhez hasonló fürdő épülhet Nógrád megyében

A víz összetétele igen hasonló a hévízihez, így a közeljövőben komoly beruházás indulhat el a Nógrád megyei Béren.

Megvalósulhat a közeljövőben Nógrád megye első melegvízű termálfürdője: Béren óriási beruházás veheti kezdetét.
 
Mivel a víz összetétele a hévízihez igen hasonló, alkalmas a reumás és ízületi betegségek gyógyítására – adta hírül a nool.hu. Értékes termálvizet találtak Béren (illusztráció)
 
Mint arról Maczó László, a település polgármestere beszámolt, a környéket még 2002-ben vizsgálta át a Geofizikai Kutatóintézet, miközben szénhidrogént kerestek. Robbantottak és 97 méter mélyre le is fúrtak.
 
A szeizmikus hullámok mérését követően kiértékelést kértek Kanadából, s megérkezését követően elkezdték az első 1500 méter mélységű fúrásokat – tudatta a nool.hu.
 
Kiderült, hogy a föld alatt 87 fokos, ásványi sókkal teli gyógyvíz van. Az értékes meleg víz tökéletesen alkalmas az ízületi és reumás betegségek gyógyítására, sőt, a víz összetétele jobb, mint a hévízié.
 
Nógrád megyének jelenleg nincs egyetlen melegvizes termálfürdője sem. Most azonban lehetőség nyílik arra, hogy Bértől 600 méterre, 20 hektáron ilyen fürdőt alakítsanak ki – adta hírül a nool.hu.
 
A hely csodálatos, a kilátás lenyűgöző. A polgármester elmondta: japán fürdő is tervben van, de mindenképp olyat szeretnének, amely télen és nyáron egyaránt várja a vendégeket. Látványtervekkel már rendelkeznek, ezek alapján a létesítmény leginkább törökfürdőhöz hasonlítana – írta meg a nool.hu.
 
Fotó: wikipedia
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.