2018. 09. 24. - 13:00

Ínycsiklandó látvány Budapest Desszertje

Ínycsiklandó látvány Budapest Desszertje

A fővárosi Édes Napok keretében mutatták be ezt a látványra is tökéletes szőlős édességet, amely megkapta a Budapest Desszertje elismerést.

Debütált Budapest Desszertje. A szeptember 14. és 16. között megrendezett Édes Napokon kóstolhatta meg bárki először ezt a finomságot. Az édesség elkészítésére a budapesti cukrászatok körében hirdetett pályázatot a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE). A cél az volt, hogy első alkalommal találhassák meg a főváros desszertjét – írta meg a turizmusonline.hu.
 
A nyertes süteményt ezután a Szent István Bazilika előtti téren bárki kipróbálhatta.
 
Aki megkóstolta a Budapest Desszertjét, csodájára járt
Aki megkóstolta a Budapest Desszertjét, csodájára járt
 
A győztest szeptember 11-én hirdették ki a Miele budai bemutatótermében: a Szamos Marcipán nyert, akiknek mestercukrásza, Nagy Péter készítette el a különleges szőlős desszertet.
 
A szőlőnek, mint alapanyagnak, szerepelnie kellett az édességekben – adta hírül a turizmusonline.hu.
 
A monodesszert témában kiírt megmérettetésre 13 minőségi helyi cukrászat nevezett be, s a zsűri vakkóstolással, egyöntetűen a Szamos Marcipán műremeke mellett tette le a voksot.
 
A győztes sütemény szőlővel, fehér csokival és vanília mousse-al bélelt, külsőre is igen megnyerő finomság – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Fotó: Facebook/édesnapok
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.