2019. 10. 08. - 12:20

Ismét olvashatunk a pálinkakiválóságokról

Ismét olvashatunk a pálinkakiválóságokról

Megjelent a pálinkakiválóságok 2019-es könyve. Mint a rendezvényen kiemelték, igen sokan dolgoztak azért, hogy a magyarok nemzeti italának presztízse ne végcél, hanem kiindulópont legyen.

Újra olvashatunk a legkiválóbb pálinkákról: a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron bemutatták az új kötetet.palinka_pohar_1
 
Mint az a könyvbemutatón elhangzott: igen sokan, köztük főzőmesterek és pálinkaházak, vállalkozók, a szakmai érdekképviselet és a kormány is dolgozott azért, hogy a magyarok nemzeti italának számító pálinka presztízse ne végcél, sokkal inkább kiindulópont legyen – írta a turizmusonline.hu.
 
Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a rendezvényen kiemelte: több mérföldkő is van immár mögöttünk, az egyik a pálinka fogalmának 2008-as törvényi meghatározása, a pálinkaminősítés – mely a Kiválóság Program keretén belül valósult meg -, vagy a pálinka és a törkölypálinka 2013-ban megtörtént hungarikum-bejegyzése.
 
Fontos lépésnek tartják a nemzeti márkaépítés eszközeinek, arculati elemeinek megalkotását is. Ezek a folyamatok mára elérték, hogy a pálinka gasztronómiai helyét újrafogalmazták, a s megújult a fogyasztási kultúra is – adta hírül a turizmusonline.hu.
 
A magyarok megtanulták kifinomult és stílusos módon élvezni a pálinkát – s fontos céljuk, hogy a kiváló magyar pálinkaételek is ott lehessenek a világ vezető piacain – emelte ki az agrártárca államtitkára.
 
A 2019-es Pálinkakiválóságok Könyve ugyancsak a hazai és külföldi márkaépítés lényeges eleme. A kötet hatodik alkalommal jelenik meg – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.