2021. 09. 17. - 12:00

Kiválasztották Budapest desszertjét

Kiválasztották Budapest desszertjét

Túrókrémes, meggyes, étcsokoládés édesség lett idén Budapest desszertje. A nyertes művet a Cocó7 Cukrászda készítette.

Immár negyedszer hirdette meg a Budapest desszertje versenyt a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség 2021-ben, azzal a céllal, hogy a világszinten híres magyar édességipar legjobb hagyományait idéző, minőségi termékeket egyre több ember megismerhesse. Budapest desszertje 2021
 
Gömb alakú sütemény kapta idén az elismerő címet. A Cocó7 Cukrászda alkotását kívülről étcsokoládé veszi körül, belül túrókrémes és meggyel töltött.
 
A desszert alapja egy igen könnyű túró mousse krém, közepébe amarénás, mandulalikőr ízesítésű, kompót jellegű meggyet illesztettek.
 
A süteményt kakaóvajas, 60 százalékos étcsokoládés krémbe mártották – árulta el Bretz Bernadett, a budapesti Cocó 7 Cukrászda tulajdonosa és cukrásza.
 
Mint azt Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke kiemelte: feladatuknak tekintik, hogy a magyar édességfogyasztás a mennyiségiből a minőségi fogyasztás irányában mozduljon el.
 
Az Édes Napok célja, hogy a magyar édességgyártók lehetőséget kapjanak termékeik bemutatására.
 
A nyertes finomságot számos édességgel együtt az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatják meg a vendégek, szeptember 17-e és 19-e között, a budapesti Szent István bazilika előtt – adta hírül az MTI.
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.