2018. 09. 24. - 11:17

Kiváló minőségű termálvízre bukkantak Budapesten

Kiváló minőségű termálvízre bukkantak Budapesten

Építkezés során találtak remek minőségű termálvízre a fővárosban, a Vadász utcában. A 800 méter mélyről származó vizet gyógyvízzé minősíthetik a közeljövőben.

Meglepő eredménnyel zárult egy építkezés Budapest 5. kerületében, a Vadász utcában, ahol egy sportközpont felhúzása közben 800 méter mélyről tört fel termálvíz. A kincs nemcsak fürdőzésre alkalmas, fűteni és vizet melegíteni is – írta meg a termalfurdo.hu.
 
Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a több hónapja zajló munkálatok eredményeképpen tárták fel a termálvizet, amely közepes-magas oldott ásványianyag-tartalommal rendelkezik és hidrogén-karbonátos.
 
Jó minőségű termálvízre bukkantak Budapesten egy építkezésen
Jó minőségű termálvízre bukkantak Budapesten egy építkezésen
 
Az igen jó minőségűnek tartott víz percenkénti becsült hozama 400-500 liter percenként, 57-58 Celsius-fokos. A polgármester szerint a gyógyvízzé minősítési eljárás folytatható – írta meg a termalfurdo.hu.
 
A Vadász utca 30. szám alatt multifunkcionális sportközpontot létesítenének, melyben wellness központ is működne, úszó- és tanmedencével, termálvizes medencével. A tervezésnél eleve igyekeztek „zöld épületet” létrehozni, s az energiatakarékossághoz a termálvíz csak hozzájárul – adta hírül a termalfurdo.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.