2020. 12. 14. - 12:35

Magyar borokra szálltak a díjak

Magyar borokra szálltak a díjak

Negyven százalékkal több elismerést nyertek el nemzetközi szinten idén a hazai borok, mint az előző esztendőben. 2020-ban 257 díjjal gazdagodtak bortermelőink.

Rangos nemzetközi borversenyeken győzedelmeskedtek a magyar borok. Tavaly 185, most pedig 257 aranyérmet vihettek haza a bortermelők.
 
A Varga Pincészet 35 aranyérmet szerzett, az után következők 8-8-at. Az aranyérmek 80 százalékát a 22 magyar borvidékből 5 nyerte el: ezek a tokaji, a szekszárdi, a villányi, az egri és a badacsonyi borvidékek – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Népszerűek a magyar borok - a balatoni szőlő is közkedvelt
Népszerűek a magyar borok - a balatoni szőlő is közkedvelt
 
Tizenegy nagy nemzetközi borversenyen képviseltette magát a Varga Pincészet: francia, angol, német, de brüsszeli és ázsiai megmérettetésen is részt vett a magyar versenyek mellett. Több érmet hozhattak haza mindegyikről, egyetlen kivétel volt, ahol viszont 5 ezüstöt kaptak – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Kiemelendő, hogy az aranyérmet szerzett borok Vargáék badacsonyi, valamint egri borvidéki birtokairól valók, vagyis a két borvidék az elnyert érmek 71 és 55 százalékát tudhatja a magáénak.
 
A pincészet csupán fehérborokkal nevezett: balatoni borok voltak a versenyeken a Szürkebarát, az Olaszrizling és az Irsai Olivér. Egri boraik közül a Sauvignon Blanc és a Hárslevelűt indították.
 
Jó hír, hogy Magyarorszáb borpincészetei egyre sikeresebben a nemzetközi porondon is – már 2019-ben is szépen teljesítettek.
 
Ami az idei termést illeti, Tokaj pontosan 57, Szekszárd 46, Villány 43, Eger 32, míg a Badacsny 24 aranyérmet kapott – írta meg a turizmusonline.hu.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.