2021. 07. 19. - 11:30

Már látogatható a fertődi Esterházy-kastély megújult szárnya

Már látogatható a fertődi Esterházy-kastély megújult szárnya

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát 2021 július közepén. Csodás kiállításokkal várják a látogatókat.

Megnyitott július közepén a felújított épületszakasz a fertődi Esterházy-kastélyban. Olyan méretűek és színvonalúak, mint a nyugati szárny tereiben most látható tárlatok, nem voltak, mióta ismét látogatható a kastély – írta meg a turizmusonline.hu.
 
„Szívet és lelket gyönyörködtető kiállításokkal” várják a vendégeket – emelte ki Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.
 
Átadták a megújult nyugati szárnyat az Esterházy-kastélyban Fertődön
Átadták a megújult nyugati szárnyat az Esterházy-kastélyban Fertődön
 
Az épületrészt Barcza Attila országgyűlési képviselő, Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere és Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető közösen nyitotta meg – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Mint elhangzott, méltóak és grandiózusak az „eszterházai csodavilághoz” a jelenlegi kiállítások, így az Arcok és tekintetek - Esterházy-képtár, a csaknem 400 műtárgyat felvonultató Esterházy-porcelánkabinet, az Idővonzatok – Modulated Time, Boldi szobrászművész és Incze Mózes festőművész kortárs kiállítása.
 
A megnyílt nyugati szárnyat Turner Lajos címzetes kanonok áldotta meg, a fertődi Szent András templom plébánosa. A kastélyterek 2021. július 21-től lesznek látogathatók – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: eszterhaza.hu - Facebook / fertod.esterhazykastely
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.