2021. 06. 14. - 10:41

Már nálunk is hódíthat az új típusú alkoholos ital

Már nálunk is hódíthat az új típusú alkoholos ital

Amerikában néhány év alatt nagy népszerűségre tett szert a hard seltzer elnevezésű alkoholos ital – Magyarországon most Balatoni Virgonc néven kóstolhatjuk meg.

Íme egy trend, amely az Egyesült Államokból érkezik, s most hazánkban is kipróbálhatóvá válik: június 10-én Zamárdiban bemutatták a Fenegyerekek Zrt. saját fejlesztésű Vadvíz családját, igaz, ekkor még csak a vendéglátós szakma képviselőinek – írta meg a turizmusonline.hu.
 
A legújabb trend a hard seltzer, amely bár alkoholos ital, áttetsző és szénsavas, enyhén gyümölcsös ízesítéssel. Kívánt alkohol- és széndioxid szintjét fermentációval érik el, az ital lényegében hasonló eljárással készül, mint a sör.
 
Hozzánk is megérkezett a hard seltzer: Balatoni Virgonc formában
Hozzánk is megérkezett a hard seltzer: Balatoni Virgonc formában
 
Amerikában ez a szeszes ital már alaposan felforgatta a piacot – csak pár év kellett hozzá. Egyre nő a népszerűsége, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Kanadában, Ausztráliában, de a nyugat-európai országok egy részében is – tudatta a turizmusonline.hu.
 
A hazai hard seltzert úgymond, magyarosabbá tették: Hungarikumnak számító Fenegyerek pálinka és saját készítésű szikvíz alkotja. Ezeket házasították, újfajta előállítási technikával és speciális palackozási technológiával – mesélte Pach Gábor cégvezető.
 
A Vadvíz termékcsalád választott egy saját márkanevet is, ez lett a Balatoni Virgonc – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: Facebook / Virgonc
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.