2020. 09. 18. - 13:10

Megérkezett Budapest desszertje

Megérkezett Budapest desszertje

Már bárki megkóstolhatja Budapest desszertjét, mely rangos elismerést idén a Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a nyerte el.

Kiválasztották Budapest desszertjét. Az ínycsiklandó édességet immár bárki megízlelheti, különösen, hogy az idei Édes Napok Budapest keretében a fővárosi Szent István Bazilika előtti téren is kínálják a finomságot szeptember 18. és 20. között – írta meg az MTI.A nyertes desszert
 
A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség 2020-ban már harmadszorra hirdette meg a versenyt, mellyel a főváros legjobb édességét választják ki. Fontos, hogy ez a finomság a széles közönségnek is tetsszen, s bekerülhessen a cukrászdák kínálatába.
 
A megmérettetés kiemelt célja az is, hogy a magyar cukrászati hagyományokat az érdeklődés középpontjába állítsák, s a magyar desszertek is méltó helyre kerüljenek az éttermek, cukrászdák menüjében – tudatta az MTI.
 
Rebrus Csaba, a szövetség elnöke, az Édes Napok társtulajdonosa elárulta, hogy idén is magas színvonalat képviselő versenyművekkel pályáztak az indulók.
 
A zsűrizés alkalmával több szempontot vettek figyelembe: ne csak mutatós legyen a desszert, hanem finom és könnyen elkészíthető, tehát egy háziasszonynak se okozzon nagy gondot.
 
Ami az alapanyagokat illeti, a piacon megvásárolható, szezonális termékek most is előtérbe kerültek. Míg az első versenyen a szőlő volt a főszereplő, most a körtére esett a választás.
 
A Szamos Marcipán desszertje egyhangú pontozással nyert, másodjára a megmérettetés történetében – írta meg az MTI.
 
A terméket Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere készítette, akárcsak a korábbi győztest.
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.