2021. 04. 19. - 12:00

Meglepő receptkönyv konyhai hulladékokból

Meglepő receptkönyv konyhai hulladékokból

Meghökkentő receptkönyv jelent meg online – a mű észak-amerikai séfek együttműködésének eredménye, mely számos olyan konyhai hulladékot használ fel, amelyek egyébként a kukában végeznék.

Online szakácskönyvvel rukkolt elő több észak-amerikai séf – az ebben megtalálható receptek alapanyagai konyhai hulladékok, melyeket általában kidobunk. A Forbes információi szerint a szakácskönyvet az IKEA állította össze, s bárki hozzáférhet online.
 
A kötet útmutatást ad ahhoz, miként lehet felhasználni olyan hulladékokat, mint az almamag, a banánhéj, a retek vagy egyéb zöldségek zöldje, de akár a csirkecsontokat is belekombinálhatjuk más, új ételekbe.
 
A szakácskönyv rámutat, hogyan lehetne olyan konyhai hulladékokat is felhasználni, mint például a banánhéj
A szakácskönyv rámutat, hogyan lehetne olyan konyhai hulladékokat is felhasználni, mint például a banánhéj
 
A szakácskönyv 50 receptet vonultat fel – főételeket és desszerteket egyaránt -, de nemcsak ezekkel találkozhat, aki beleolvas.
 
A szerzők ötleteket is összegyűjtöttek, mit lehet kezdeni az emberi fogyasztásra nem alkalmas zöld hulladékokkal – így tanácsokat adnak a komposztáláshoz és ahhoz, miként termesszünk új növényt a zöldségek levágott végeiből, vagy használjuk vízkőoldóként a tojáshéjat.
 
Ha valaki arra kíváncsi, hogyan lehet uborkamaradékból rovarriasztót előállítani, arra is megtalálja a választ ebben a kötetben.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.