2022. 10. 10. - 11:20

Megszületett a Kürtősbon

Megszületett a Kürtősbon

Kürtősbon Fesztivál néven teljesen új rendezvény érkezik Budapestre. A kürtőskalács új formában ünnepel ősszel a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A kürtőskalács teljesen új formában mutatkozik be Budapesten, a Kürtősbon Fesztivál keretében, a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkjában október 14-e és 16-a között. Az új rendezvényre a Holnemvolt Várban kerül sor, s három napig tart majd – írta meg a turizmusonline.hu.
 
De mi is az a kürtősbon? A kürtőskalács új külsővel csábítja majd a látogatókat, tésztáját csoki, szilva vagy barackkrémmel töltik meg, az elkészült kürtőskalácsra pedig diós, fahéjas, málnás szórás kerül.
 
Fahéjas szilvabon és Diós barackbon a Kürtősbon Fesztivál kínálatából - Fotó: vitezkurtos.hu
Fahéjas szilvabon és Diós barackbon a Kürtősbon Fesztivál kínálatából - Fotó: vitezkurtos.hu
 
Így készülnek a Málnás csokibon, a Diós barackbon és a Fahéjas szilvabon elneveésű különlegességek. Sőt, a fesztiválon mindenki saját körtősbont képzelhet el magának és keverheti az ízeket, ahogy neki tetszik.
 
A kalácsot egyébként a Vitéz Kürtős csapata készíti, de a hagyományos ízesítésű kürtősöket is lehet majd kóstolni a rendezvényen, melyet különféle családos programok is színesítenek majd és állatkerti belépővel lehet rajta résztvenni – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Fotó: vitezkurtos.hu
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.