2021. 06. 14. - 11:12

Mindenkit elbűvölnek a megújult pesti hotel belső terei

Mindenkit elbűvölnek a megújult pesti hotel belső terei

Júniusban nyílt meg a fővárosban a Matild Palace, mely a luxushotelek sorát gazdagítja – az ikonikus épület visszanyerte régi pompáját.

Lenyűgöző belső terekkel nyílt meg Budapest legújabb luxus szállodája, a Matild Palace. A gyönyörű épületet az elmúlt öt esztendőben alakították át, hogy visszakaphassa régi pompáját – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Belső részeit világszerte ismert belsőépítész, Maria Vafiadis, valamint az MKV Design csapata alkotta újra, arra törekedve, hogy a hotelben kiváló egyensúlyt képezzen a történelmi örökség és a könnyed, kortárs dizájn.
 
A palota eredetileg 1902-ben készült el neobarokk stílusban, Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt.
 
Csodálatos belső terekkel újult meg a Matild Palace luxusszálloda
Csodálatos belső terekkel újult meg a Matild Palace luxusszálloda
 
A századfordulón igencsak innovatív épületnek tartották. Máig a főváros egyik leginkább ismert épülete, mely az UNESCO világörökségi listájára is felkerült.
 
Korábban a csodálatos épületben kávéházak, üzletek, galériák működtek, a felsőbb szinteken lakások voltak – tudatta a turizmusonline.hu.
 
A Matild Palace egyedi dizájnmegoldásokkal született újjá, Maria Vafiadis szavaival élve varázslatos időutazásra invitálja a palotába érkezőket. Már a bejárat passzázsát csodás, hagyományos magyar Zsolnay-csillár díszíti, mely porcelánelemekből áll.
 
A palota főbb árnyalatai a türkiz, a réz és az arany. Az alaposan megtervezett színpaletta visszatükrözi Budapest ikonikus épületeinek színárnyalatait és jellegzetes háztetőit.
 
A hotelbe érkezőket 111, elegáns siganture szoba és 19 fejedelmi lakosztály fogadja, pompás kilátással a városra.
 
A négy vendégszoba-típus kialakítása során egyébként mind a néhai Főhercegné érdeklődési köreiből, életstílusából, a 20. század eleji magyar fővárosból merítettek ihletet, vagyis a Matild Palace belső terei, dizájnja hű maradt az épület történelmi örökségéhez – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: Facebook /MatildPalaceBudapest - marriott.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.