2020. 11. 02. - 12:40

Nyúlban is erősek lehetnének a magyarok

Nyúlban is erősek lehetnének a magyarok

Megduplázódott a hazai nyúlhús-fogyasztás az elmúlt néhány esztendőben – a tendenciáról a Csak nyúl címet viselő debreceni nyúlfesztivál megnyitóján esett szó.

Sokkal több magyar eszik nyulat az utóbbi  3 évben, mint korábban – derült ki a 17. alkalommal megrendezett debreceni nyúlfesztivál megnyitóján, mely Csak nyúl elnevezéssel nyitott meg.
 
Hazánkban méltatlanul el van feledve a nyúlhús, pedig az egyik leginkább egészséges, magas fehérje- és alacsony koleszterin, illetve zsírtartalmú ételről van szó – írta meg az MTI.
 
Megduplázódott a hazai nyúlhús-fogyasztás az utóbbi években hazánkban
Megduplázódott a hazai nyúlhús-fogyasztás az utóbbi években hazánkban
 
Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, hogy a nyúltartáshoz elegendő két anya és egy bak, amelyek egész esztendőre kielégíthetik egy család hús iránti igényét. Az állatokat kerti melléktermékekkel is lehet etetni, vagyis egy igen olcsó és egészséges ételről van szó – írta az MTI.
 
Az agrárminiszter hozzátette, hogy amennyiben megújítanánk a hazai gasztronómiát, a nyúlhúst semmiképp sem kellene kihagyni belőle.
 
Évente 580-600 tonna friss, csomagolt terméket ad el a hazai áruházláncokon keresztül az ágazat – számolt be Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, Juráskó Róbert, hozzátéve, hogy a mennyiséget 5-10 százalékkal emelni szeretnék – tudatta az MTI.
 
Mint mondta, hazánk a legnagyobb európai nyúlexportőr. A termelés 97 százalékát, vagyis 4,5 millió nyulat, több mint 10 ezer tonna nyúlhúst szállít főként Svájcba, Németországba, Olaszországba, a Benelux-államokba és a Távol-Keletre Magyarország.
 
A Csak nyúl fesztiválon idén 50 csapat mérte össze tudását a nyúlételek készítése terén – adta hírül az MTI.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.