2021. 07. 19. - 11:15

Szedres-csokis-chilis az Év Fagylaltja

Szedres-csokis-chilis az Év Fagylaltja

Bíborka névre "hallgat" az év fagyijává választott szedres-csokis-chilis kreáció – az első helyezett édesség Fehér Gergő békéscsabai cukrász alkotása.

Idén is kiválasztották az Év Fagylaltját. A megmérettetésre minden esztendőben sor kerül 1998 óta, a mostani döntőt július elején rendezték meg Budapesten. 2021-ben 81 fagyit neveztek a versenyre – tudatta az MTI. 
 
Az év fagyijának Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka nevű, szedres-csokis-chilis művét választotta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A nyertes cukrász a Cafe One-t képviselte.
 
Bíborka nyerte meg az Év Fagyija választást - Fehér Gergő alkotása
Bíborka nyerte meg az Év Fagyija választást - Fehér Gergő alkotása
 
Második helyezett lett a gödöllői Sissi Fagylaltozóban tevékenykedő Koncz Andrea, balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagyijával. A harmadik helyet Márton Brigitta szerezte meg, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból, akinek édes tejfölös, Cumberland mártással készített fagyiját ismerték el – írta meg az MTI.
 
Választottak még egy fagylaltot, amely az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére kiírt erdő-mező ízei kategória győztese lett: rozmaringis-málnás étcsokoládé, amely Nagy László dunaföldvári cukrász alkotása a Marcipán Cukrászdából – adta hírül az MTI.
 
Fotó: Facebook / Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.