2020. 03. 16. - 13:16

Tata: 5 csillagos hotel lehet az Öreg-tó táján

Tata: 5 csillagos hotel lehet az Öreg-tó táján

Több turisztikai fejlesztést is tervez a város – úgy tűnik, egy kiemelkedő minőségű, ötcsillagos szálloda épülhet hamarosan a tatai Öreg-tó partján.

Fejlesztene Tata – a beruházások egyike egy 5 csillagos hotel lenne az Öreg-tó környékén.
 
Az elmúlt hetekben Michl József polgármester több turisztikai fejlesztés tervét is bejelentette ezen a városrészen – köztük a szálloda- és strandépítést, melyet azonban sokan elleneznek ki, hiszen az fakivágásokkal járna.oregto_1
 
Az új létesítmény helyszínészül az Avalon Park Kft. nézte ki Tatát és az Öreg-tó partját, amely korábban Miskolctapolcán is felépített egy hasonlót – írta meg a turizmusonline.hu.
 
A tatai városatya egyébként azzal indokolja a tóparti hotel tervét, hogy megnőtt a Tatára érkező vendégek száma, s egy ilyen létesítménnyel adóbevétel is jár.
 
Az Avalon Park Kft. ígérete szerint a beruházással afféle „ékszerdobozt” hoznának létre a tó és a vár közelében – a tataiak szerint ugyanakkor ez a hely önmagában is ékszerdoboz, s ötcsillagos szálloda nélkül is lehet élvezni a helyet.
 
Arra a kérdésre egyelőre nincs válasz, hogy mekkora lenne az élménycentrum, s az milyen távol esne a tótól – az is kérdéses egyelőre, hogyan szeretné megoldani a műemléki besorolásúnak számító vár védelmét a cég – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: Facebook
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.