2021. 10. 11. - 11:30

Világbajnok lett egy hazai sajt

Világbajnok lett egy hazai sajt

Aranyérmet hozott haza Franciaországból a Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton nevű sajtja. A Mondial du Fromage megmérettetést ötödszörre tartották meg Tours-ban.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg szeptember közepén a franciaországi Tours városában a Mondial du Fromage sajtvilágbajnokságot.
 
Közel 200 kiállítóval zajlott a megmérettetés, melyre 50 országból érkeztek a versenyzők. Ez azt jelenti, hogy összesen 952 sajt nevezett be – adta hírül a Forbes.hu.
 
A sajtok közül 153 nyert aranyérmet, ezüst- vagy bronzérmet.
 
Aranyérmes lett Balaton nevű sajtjával a Vászolyi Sajtmanufaktúra
Aranyérmes lett Balaton nevű sajtjával a Vászolyi Sajtmanufaktúra
 
Mivel az eseménnyel együtt tartották a sajtok Bocuse D’Orját is, 11 versenyező a vendégek szeme láttára készítette el az ínycsiklandó sajttálakat, sajtos ételeket – írta meg a Forbes.hu.
 
A Vászolyi Sajtmanufaktúra 2019-ben a Nemzetek Sajtja verseny győztese lett, így indulhatott a Mondial du Fromage-on. Óriási elismerést vihetett haza: aranyérmet kapott, egyedüli magyar márkaként Balaton nevű sajtjával.
 
A finomság tehéntejből készült, félkemény sajt. Eddig háromszor nyert aranyérmet a Magyar Sajtmustrán 2015 óta – írta meg a Forbes.hu.
 
Fotó: vaszolysajt.hu
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.