„Paraszt” krumpli, kicsit másképp
Melyik burgonyát szeretjük a legjobban? Van, aki azt mondaná, hogy a hullámosra sütöttet, más a héjában főttet, de akad, aki nem is eszik meg másmilyet, csak az egyszerű vágott pomfrit. Még mindig van viszont valami, amit sosem próbáltunk!
Támasszunk fel egy igen régi, kissé már el is feledett burgonyafajtát! Ha már unjuk, hogy mindig ugyanúgy sütjük a krumplit, vagy legtöbb esetben pomfriként fogyasztjuk, próbáljuk ki ezt a korábban is ismert típust. Remek íze van és könnyen elkészül!
Először kellően fűszerezzük a burgonyát, mielőtt tepsibe kerül
Mire lesz szükségünk?
Hozzávalók: 4 darab burgonya, közepesen vastag szeletekre vágva; só; frissen őrölt bors; 1 kevés cayenne bors; 1 kevés Provence-i fűszer; 1 evőkanál olaj.
Egyszerű, mégis tökéletes kombinációt alkotunk a burgonya fűszerezésében.
A felvágott krumpli szeleteket mossuk meg, majd csöpögtessük le, öntsünk rá egy kis olajat és fűszerezzük. Ezután süssük ki akár több részletben, sütőpapírra téve a tepsiben.
Így néznek ki a rácson hűlő krumplik
A sütőt magas fokra állítsuk. Minden 15 percben vegyük ki a tepsit a sütőből és fordítsuk meg a burgonyaszeleteket, hogy mindkét felük jól átsüljön.
Hagyjuk őket kihűlni a sütőrácson.
B.A.