2020. 08. 17. - 11:50

Balzsamecetes-zöldséges csirke falatok – akár több napra!

Balzsamecetes-zöldséges csirke falatok – akár több napra!

Könnyű, nyárias, ízletes ebédet vagy vacsorát ennénk, de jó volna, ha akár magunkkal is vihetnénk a munkahelyre? A balzsamecetes-zöldséges csirkemellek ideálisak ere a célra.

Egyszerűen elkészíthető, finom, nyáriasan könnyed, ugyanakkor akár ebédre is magunkkal vihetjük a munkahelyre a balzsamecetes-zöldséges csirkefalatokat.
 
Lássuk, hogyan készülnek.
 
Hozzávalók: 2 édesburgonya; 2 csokor spárga, melynek a végét levágjuk; 565 gramm csirkemell; olívaolaj; só és bors.
 
A szószhoz: 80 ml balzsamos ecet; 2 evőkanál fehérbor-ecet; 5 evőkanál olívaolaj; 1 evőkanál citromlé; 2 gerezd zúzott fokhagyma; negyed teáskanál fekete bors; negyed teáskanál só.
 
Ebéd, vacsora vagy csomagolt ebéd is lehet a balzsamecetes csirkéből
Ebéd, vacsora vagy csomagolt ebéd is lehet a balzsamecetes csirkéből
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk fel az édesburgonyát közepes, hosszúkás darabokra. A sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen oszlassuk szét a burgonyákat. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, szórjuk meg sóval és borssal ízlés szerint.
 
Süssük 20 percig a sütőben, majd tegyük félre.
 
Vágjuk ugyanilyen darabokra a spárgát is. Szintén oszlassuk szét egyenletesen a tepsiben, a burgonyák mellé. Szórjuk meg sóval, borssal, öntsünk rá egy kis olívaolajat.
 
Rakjuk ki a csirkemelleket egy vágódeszkára, fűszerezzük sóval és borssal mindegyiket, majd tegyük őket a tepsiben levő zöldségekre egymástól megfelelő távolságra.
 
Süssük az egészet 15 percig, míg a csirkemellek hőmérséklete is eléri a 75 fokot.
 
Míg a csirke sül, egy kisebb edényben öntsük össze a balzsamecetet, fehér borecetet, olívaolajat, citromlét, a fokhagymát, borsot és sót, s főzzük 5-7 percig, amíg a szósz enyhén sűrű lesz.
 
Ha minden elkészült, a zöldséges-csirkés mixet nyugodtan beletölthetjük négy-öt ételszállító dobozba, majd a tetejét öntözzük meg a szósszal.
 
Ha rögtön fogyasztjuk, a szószt locsoljuk egyenesen a tepsiben levő húsokra és zöldségekre.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.