2017. 08. 21. - 09:40

Banános kenyér – csészében!

Banános kenyér – csészében!

Kedvünk lenne egy kellemes gyümölcsös desszerthez, de csak egy adagot fogyasztanánk el szívesen? Készítsük el csészében – például a banános kenyeret!

Egyes süteményeket kis adagban is könnyedén elkészíthetünk, s ha csupán a vasárnapi ebéd után vagy egy kimerítő napon, kávé mellé fogyasztanánk ezeket, tökéletesen elégnek is bizonyulnak.

Ilyen a csészés banános kenyér is, mely már finom illatával elcsábít – s nagyon jólesik egy meleg tejeskávé mellé!

A hozzávalókat keverjük össze a csészében

A hozzávalókat keverjük össze a csészében

Hogyan készítsük el?

Hozzávalók: 1 érett banán, összetörve; 1 tojás; 1 evőkanál író; negyed teáskanál vaníliakivonat; 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj vagy egyéb olaj; 3 evőkanálnyi liszt; 3 evőkanálnyi barnacukor; 1/8 teáskanálnyi só; ¼ teáskanányi őrölt fahéj (ha szükséges).

A banános kenyeret az alábbiakkal is ki lehet egészíteni: tejszínhab; 1 evőkanálnyi pirított pekándió; banánszeletek; porcukor.

Elkészítése:

Egy nagy, mikrohullámú sütőbe is betehető csészét használjunk. Törjük bele a banánt. Adjuk hozzá a tojást, az írót, a vanília kivonatot, az olajat, lisztet, sütőport, sót és fahéjat. Keverjük össze, hogy kellően összeálljon.

A csészés banános kenyeret végül több mindennel ízesíthetjük

A csészés banános kenyeret végül több mindennel ízesíthetjük

Süssük a mikróban 2-3 percen át. 2 perc után nyugodtan megállíthatjuk, hogy ellenőrizzük a banános kenyér állagát.

A kész sütemény nagyon forró lesz, ezért hagyjuk állni pár percig, mielőtt fogyasztjuk.

Ha kész – és szeretnénk -, díszítsük, ízesítsük még a felsorolt hozzávalókkal!

Jó étvágyat hozzá!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.