Banános kenyér – csészében!
Kedvünk lenne egy kellemes gyümölcsös desszerthez, de csak egy adagot fogyasztanánk el szívesen? Készítsük el csészében – például a banános kenyeret!
Egyes süteményeket kis adagban is könnyedén elkészíthetünk, s ha csupán a vasárnapi ebéd után vagy egy kimerítő napon, kávé mellé fogyasztanánk ezeket, tökéletesen elégnek is bizonyulnak.
Ilyen a csészés banános kenyér is, mely már finom illatával elcsábít – s nagyon jólesik egy meleg tejeskávé mellé!
A hozzávalókat keverjük össze a csészében
Hogyan készítsük el?
Hozzávalók: 1 érett banán, összetörve; 1 tojás; 1 evőkanál író; negyed teáskanál vaníliakivonat; 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj vagy egyéb olaj; 3 evőkanálnyi liszt; 3 evőkanálnyi barnacukor; 1/8 teáskanálnyi só; ¼ teáskanányi őrölt fahéj (ha szükséges).
A banános kenyeret az alábbiakkal is ki lehet egészíteni: tejszínhab; 1 evőkanálnyi pirított pekándió; banánszeletek; porcukor.
Elkészítése:
Egy nagy, mikrohullámú sütőbe is betehető csészét használjunk. Törjük bele a banánt. Adjuk hozzá a tojást, az írót, a vanília kivonatot, az olajat, lisztet, sütőport, sót és fahéjat. Keverjük össze, hogy kellően összeálljon.
A csészés banános kenyeret végül több mindennel ízesíthetjük
Süssük a mikróban 2-3 percen át. 2 perc után nyugodtan megállíthatjuk, hogy ellenőrizzük a banános kenyér állagát.
A kész sütemény nagyon forró lesz, ezért hagyjuk állni pár percig, mielőtt fogyasztjuk.
Ha kész – és szeretnénk -, díszítsük, ízesítsük még a felsorolt hozzávalókkal!
Jó étvágyat hozzá!
B.A.