Banános muffin – a nyári kedvenc
A muffinokat számtalan módon el lehet készíteni – ám a nyári változatokban előtérbe kerülnek a gyümölcsök. A banános muffin egyike a legkönnyedebb és ínycsiklandóbb változatoknak. Ráadásul gyorsan kész!
Szeretjük a muffint? Akkor bizonyára örömmel veszünk mindig egy-egy új receptet. A változatos ízvilágú sütemények között meleg időben általában a gyümölcsösek a legvonzóbbak.
Közülük is kiemelkedik az áfonyás és a banános muffin.
Hogyan készítsük el ezt a kellemes, könnyed süteményt, amely vendégvárónak ugyanolyan jó, mint a sziesztázás közbeni kávéhoz?
A banános muffin ideális, könnyed nyári sütemény
Hozzávalók:
3-4 érett banán, lehámozva és összetörve; 1 tojás; fél csésze nem sós vaj, megolvasztva; 2/3 csésze granulált cukor; 1 teáskanál vanília kivonat; 1 és fél csésze mindenre jó liszt; 1 teáskanál sütőpor; 1 teáskanál szódabikarbóna; fél teáskanál kóser só.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A muffinsütő tepsit olajspray-jel fújjuk be, vagy használjuk a papír muffinformákat.
Egy nagyobb tálban vegyítsük össze a banánt, tojást, olvasztott vajat, cukrot, vanília kivonatot. A nedves hozzávalókat tartalmazó tál fölé helyezzünk egy szitát, és ezen keresztül szórjuk bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Keverjük a mixet, amíg jól össze nem áll, de ne túlságosan.
Minden muffinformába töltsünk tésztát, a forma ¾-éig. Majd helyezzük a tepsit a sütőbe.
Addig süssük, míg a muffinok aranybarnák nem lesznek, s a tészta megnyomva kissé vissza nem ugrik. A teljes sütési idő kb. 15-20 perc.
B.A.