2017. 07. 10. - 11:30

Banános muffin – a nyári kedvenc

Banános muffin – a nyári kedvenc

A muffinokat számtalan módon el lehet készíteni – ám a nyári változatokban előtérbe kerülnek a gyümölcsök. A banános muffin egyike a legkönnyedebb és ínycsiklandóbb változatoknak. Ráadásul gyorsan kész!

Szeretjük a muffint? Akkor bizonyára örömmel veszünk mindig egy-egy új receptet. A változatos ízvilágú sütemények között meleg időben általában a gyümölcsösek a legvonzóbbak.

Közülük is kiemelkedik az áfonyás és a banános muffin.

Hogyan készítsük el ezt a kellemes, könnyed süteményt, amely vendégvárónak ugyanolyan jó, mint a sziesztázás közbeni kávéhoz?

A banános muffin ideális, könnyed nyári sütemény

A banános muffin ideális, könnyed nyári sütemény

Hozzávalók:

3-4 érett banán, lehámozva és összetörve; 1 tojás; fél csésze nem sós vaj, megolvasztva; 2/3 csésze granulált cukor; 1 teáskanál vanília kivonat; 1 és fél csésze mindenre jó liszt; 1 teáskanál sütőpor; 1 teáskanál szódabikarbóna; fél teáskanál kóser só.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A muffinsütő tepsit olajspray-jel fújjuk be, vagy használjuk a papír muffinformákat.
Egy nagyobb tálban vegyítsük össze a banánt, tojást, olvasztott vajat, cukrot, vanília kivonatot. A nedves hozzávalókat tartalmazó tál fölé helyezzünk egy szitát, és ezen keresztül szórjuk bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Keverjük a mixet, amíg jól össze nem áll, de ne túlságosan.

Minden muffinformába töltsünk tésztát, a forma ¾-éig. Majd helyezzük a tepsit a sütőbe.

Addig süssük, míg a muffinok aranybarnák nem lesznek, s a tészta megnyomva kissé vissza nem ugrik. A teljes sütési idő kb. 15-20 perc.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.