2017. 09. 25. - 10:40

Barackos, édes nyárbúcsúztató süti

Barackos, édes nyárbúcsúztató süti

A barack kimondottan nyári kedvenc, de ősz elején is nagy örömmel fogyasztjuk. Süteménybe foglalva is igen finom, ne késlekedjünk hát elkészíteni ezt a vendégvárónak is tökéletes édességet.

Vége a nyárnak, de a barack még mindig kapható, s bátran készíthetünk belőle változatos süteményeket.

Az alábbi finomsághoz nem is kell sok összetevő – s kicsit több mint 40 perc alatt kisüthető.

A tésztára terítsük szét a barackot és szórjuk meg fahéjjal

A tésztára terítsük szét a barackot és szórjuk meg fahéjjal

Hozzávalók:

3 doboz konzerv barack; fél csésze sótlan vaj, megolvasztva; 1 csésze mindenre jó liszt; 1 csésze granulált cukor; 1 és fél teáskanál sütőpor; fél teáskanál kóser só; 1 csésze tej; fél teáskanál őrölt fahéj.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Olvasszuk meg a vajat egy sütő tepsiben.

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a tejet. Öntsük a tésztát a megolvasztott vajra – nem kell megkeverni. Terítsük szét a barackokat és levüket egyenletesen a tepsi tetején. Szórjuk meg a barackokat fahéjjal.

Süssük a süteményt, míg a tészta aranybarna nem lesz

Süssük a süteményt, míg a tészta aranybarna nem lesz

Süssük a süteményt, míg a tészta aranybarnára nem változik, kb. 30-40 percet. Hagyjuk hűlni 10 percig kínálás előtt.

A séf tippje: a sütemény friss barackokkal is elkészíthető, ebben az esetben 4 csészényi feldarabolt friss barackra van szükség, 1 csésze cukorra, 1 evőkanál citromlére, 1 teáskanál fahéjra, 1 teáskanál sütőporra.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.