2019. 08. 26. - 11:35

Brokkolis-sajtos rakott tészta

Brokkolis-sajtos rakott tészta

Krémes brokkoli és sajt tésztával összekeverve? Jól hangzik! A zöldséges finomságra aranybarna sajt kerül, laktató és ízletes rakottat alkotva. Hogyan készítsük el?

Tésztakedvelők figyelmébe ajánljuk a zöldséggel és sajttal készült rakottat, amely azokat is kielégíti, akik szeretik a tésztát, s a vegetáriánusok is szívesen harapnak belőle.
 
Lássuk, hogyan készül a brokkolis-sajtos tészta.
 
Hozzávalók: 50 gramm sótlan vaj; 50 gramm sima liszt; 625 ml sovány tej; 175 gramm reszelt sajt; 2 evőkanálnyi mascarpone; 1 teáskanál dijoni mustár; egy csipet cayenne bors; 325 gramm tészta (kagylószerű ideális); 350 gramm brokkoli, a szár és a virág durván vágva; 1 póréhagyma szeletelve; 8 koktélparadicsom, felezve; 1 evőkanál fenyőmag; 1 evőkanál zsemlemorzsa; 1 evőkanál reszelt parmezán; friss őrölt bors és só.
 
Tésztakedvelők és vegetáriánusok kedvence egyaránt lehet a brokkolis-sajtos tészta
Tésztakedvelők és vegetáriánusok kedvence egyaránt lehet a brokkolis-sajtos tészta
 
Elkészítése
 
Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Olvasszuk meg a vajat a serpenyőben, közepes hőfokon. Keverjük bele a lisztet és főzzük 1 percig, amíg kellemes illata nem lesz. Adjuk hozzá a tejet, s keverjük simára az egészet. Sóval, borssal ízesítsük, s hagyjuk kissé forrni a szószt, gyakran megkeverve. Kb. 4 percig főzzük, míg sűrű nem lesz.
 
Adjunk 140 grammot hozzá a sajtból, a mascarponét, mustárt és cayenne borsot tegyük bele. Hagyjuk a sajtot megolvadni. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
 
Főzzük meg a tésztát edényben, nagyobb mennyiségű forralt vízben, a csomagolás utasításai szerint. Nagyjából 2 perccel azelőtt, hogy a tészta megfőtt, tegyük az edénybe a brokkolit és a póráhagymát.
 
Szűrjük le és tegyük vissza az edénybe. Keverjük hozzá a sajtos szószt, alaposan fedjük be vele a zöldséget és a tésztát.
 
Majd az egészet kanalazzuk sütőtepsibe, oszlassuk el a keveréket egyenletesen. A tetejére tegyük a koktélparadicsomot és a fenyőmagot, majd a zsemlemorzsát, illetve a megmaradt sajtot.
 
Süssük 20-25 percig, amíg bugyogni nem kezd és a teteje aranybarna nem lesz.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.