2022. 05. 16. - 10:00

Burrito édesburgonyával és feketebabbal

Burrito édesburgonyával és feketebabbal

Különleges burritót készítenénk? Ebben a változatban nincs hús, ellenben a számos ízletes zöldség és szósz keveréke mennyei élménnyé teszi a fogyasztását!

A burrito kedvelői minden bizonnyal sokféle változatot kitaláltak már – legyen az húsos vagy vegetáriánus verzió.
Ez a burrito vega, de olyan ízkavalkáddal szolgál, hogy azonnal kedvenccé válhat!
 
Hozzávalók: 2 közepes édesburgonya, hámozva és kockákra vágva; olíva olaj; fél teáskanál paprika; fél teáskanál fokhagymapor; só és bors; fél vöröshagyma, szeletelve; 1 jalapeno paprika, kimagozva és szeletelve; 1 gerezd zúzott fokhagyma; 1 teáskanál chilipor; fél teáskanál őrölt kömény; cayenne bors, ízlés szerint; 425 g feketebab (kb. egy konzervnyi mennyiség, leöblítve és leszűrve); 130 gramm kukorica.
 
Tálaláshoz: 3 nagy tortilla; saláta, összevágva; kockázott paradicsom; cheddar sajt (vegán, ha szükséges); guacamole.
 
Burrito édesburgonyával és feketebabbal
Burrito édesburgonyával és feketebabbal
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Tegyük az édesburgonyát egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg paprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal. Kézzel kavarjuk össze, hogy mindet alaposan bevonják a fűszerek.
 
Süssük 20 percig, félidőben forgassuk meg a burgonyákat, hogy minden oldaluk jól átsüljön.
 
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsünk fel 1-2 evőkanál olívaolajat. Amikor az olaj elkezd csillogni, dobjuk rá a hagymát, süssük 3-4 percig félig áttetszővé.
 
Adjuk hozzá a jalapenót, a fokhagymát, a chiliport, a köményt, a cayenne borsot és süssük 2-3 percig, amíg a fűszerek illatosak nem lesznek. Majd adagoljuk hozzá a fekete babot és a kukoricát, sózzuk, borsozzuk és melegítsük még 3-4 percig az ételt.
 
Végül, a burrito összeállításához tegyük a tésztára a bab-kukorica keverék egyharmadát, a sült édesburgonya egyharmadát, egy kis salátát, paradicsomot, sajtot és halmozzunk egy kis guacamole-t a tortilla közepére.
 
Hajtsuk be az oldalát és tekerjük fel, miközben a töltelék a helyén marad.
 
A tortillát végül félbevágjuk a tálaláshoz.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.