Csemege téli estékre: csokiba mártott perecke
Szeretnénk valami különleges ropogtatnivalóval készülni ünnepre, esti baráti összejövetelre, vagy akár tévénézésre? Készítsük el ezt a különleges, mégis egyszerű csemegét, sós perec felhasználásával.
Olykor a legegyszerűbb összetevőkből születhetnek a legérdekesebb rágcsálnivalók, bizonyos esetekben pedig az alap ropogtatnivalókat is fel lehet használni mutatós és különleges csemegék elkészítésére.
Összejövetelekre, előételnek vagy esti mozifilmhez is bátran fogyaszthatjuk a csokiba mártott pereceket.
Két darabka tészta közé illesszük be a sós perecet
Hozzávalók:
40-46 darab sós perec; fél csésze sótlan vaj, szobahőmérsékleten; ¾ csészényi barna cukor; 2 evőkanál sűrített tej; 1 teáskanál vaníliakivonat; 1 és negyed csésze mindenre jó liszt; negyed teáskanál só; fél csésze mini csokoládéchips (vagy étcsoki); 283 gramm étcsokoládé chips; 1 teáskanál kókuszolaj; tengeri só, díszítésnek; csokoládés díszcukorka, díszítésnek.
Elkészítése:
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit és tegyük félre. Közepes tálban, kézi mixer segítségével keverjük össze a vajat és a barna cukrot, míg kellően könnyed nem lesz.
Adjuk hozzá a sűrített tejet és a vanília kivonatot, s keverjük össze alaposan. Majd a lisztet és a sót is adjuk hozzá, s alacsony sebességgel keverjük. Növeljük a sebességet, míg a tészta kellően össze nem áll.
A perecet ezután mártsuk csokoládéba
Kanál segítségével nagyjából egy evőkanálnyi mennyiséget vegyünk ki a tésztából és formázzuk oválissá – legyen akkora, mint egy sós perec mérete. Tegyük két tészta közé a perecet, s kissé nyomjuk össze (vigyázva, ne törjük el a perecet).
A „szendvicseket” helyezzük a sütőpapírra.
Egy kisebb tálban kombináljuk össze az étcsoki chipset és a kókuszolajat, majd magas hőmérsékleten mikrózzuk, 30 másodperces időközökkel – míg meg nem olvad.
Minden pereces szendvics egyik felét mártsuk bele a csokoládés bevonatba, majd hagyjuk lecsöpögni a maradékot és helyezzük vissza őket a tepsibe. Végül díszítsük őket dekorációval és sóval, ha szeretnénk.
B.A.