2021. 12. 06. - 11:20
Csirkefalatok Alfredo szósszal
Könnyű, mégis kissé egyedibb csirkés fogást készítenénk? A klasszikus Alfredo szósszal készítve kellemes ízvilágot kapunk.
A csirke számos módon elkészíthető, ki-ki a maga szája íze szerint választhatja a neki való fűszereket, szószokat, tölteléket.
Egyszerűen elkészíthető, mégis kissé különlegesebb ízt kölcsönöz a csirkének az Alfredo szósz, melyet épp olyan könnyű megcsinálni, mint a húst.
Különleges ízt kölcsönöz a csirkének az Alfredo szósz
Hozzávalók: 1 evőkanál olíva olaj; 2 csirkemell, kockákra vágva; 3 zúzott fokhagyma gerezd; 395 ml csirkeleves alaplé; 235 ml tejszín; 227 gramm penne tészta, főzés nélkül; 165 gramm parmezán sajt; petrezselyem a díszítéshez.
Elkészítés
Forrósítsuk fel egy nagyobb serpenyőben az olajat és süssük meg a csirkemellek mindkét oldalát. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük 1 percig. Majd a csirkeleves alaplét, a tejszínt és a tésztát is adjuk hozzá és forraljuk fel.
Fedjük le a készülő ételt és pároljuk 15-20 percen át.
Ezután kapcsoljuk ki a hőt és keverjük bele az ételbe a parmezán sajtot. Díszítsük petrezselyemmel, ha szeretnénk.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.