2021. 12. 06. - 11:20

Csirkefalatok Alfredo szósszal

Csirkefalatok Alfredo szósszal

Könnyű, mégis kissé egyedibb csirkés fogást készítenénk? A klasszikus Alfredo szósszal készítve kellemes ízvilágot kapunk.

A csirke számos módon elkészíthető, ki-ki a maga szája íze szerint választhatja a neki való fűszereket, szószokat, tölteléket.
 
Egyszerűen elkészíthető, mégis kissé különlegesebb ízt kölcsönöz a csirkének az Alfredo szósz, melyet épp olyan könnyű megcsinálni, mint a húst.
 
Különleges ízt kölcsönöz a csirkének az Alfredo szósz
Különleges ízt kölcsönöz a csirkének az Alfredo szósz
 
Hozzávalók: 1 evőkanál olíva olaj; 2 csirkemell, kockákra vágva; 3 zúzott fokhagyma gerezd; 395 ml csirkeleves alaplé; 235 ml tejszín; 227 gramm penne tészta, főzés nélkül; 165 gramm parmezán sajt; petrezselyem a díszítéshez.
 
Elkészítés
 
Forrósítsuk fel egy nagyobb serpenyőben az olajat és süssük meg a csirkemellek mindkét oldalát. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük 1 percig. Majd a csirkeleves alaplét, a tejszínt és a tésztát is adjuk hozzá és forraljuk fel.
 
Fedjük le a készülő ételt és pároljuk 15-20 percen át.
 
Ezután kapcsoljuk ki a hőt és keverjük bele az ételbe a parmezán sajtot. Díszítsük petrezselyemmel, ha szeretnénk.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.