Csirkés tészta – hogyan fejlesszük tökélyre?
Egyszerű, nosztalgikus étel, amelyet zöldségekkel, szalonnacsíkkal, sőt még sajttal is feldobhatunk – telítő és finom! Hogyan készítsük el a legtökéletesebb csirkés tésztát?
Bizonyára sokan kipróbáltuk már a csirkés tésztát. Önmagában is finom, de semmi gond nincs abból, ha megbolondítjuk egy kis brokkolival, baconnel, sajttal! A család egyik kedvenc étele lehet, ráadásul viszonylag gyorsan elkészíthető.
Összesen fél óra, s csak 5 perc az előkészítés ideje.
Egy sütőedénybe készítsük össze a csirkés tészta hozzávalóit és keverjük meg
Hozzávalók: kb. 2 csésze tojásos tészta, megfőzve és leszűrve; 1 és fél csésze főtt csirke, kockákra vágva; 1 csésze fagyott borsó és sárgarépa; 1 doboznyi sűrített tejszín vagy csirkeleves; negyed csésze tejföl; ¾ csésze tej vagy víz.
Feltét (opcionális): ¼ csésze száraz kenyérmorzsa; 1 evőkanál olvasztott vaj; fél teáskanál szárított olasz fűszer vagy szárított petrezselyem; őrölt bors és kóser só.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Zsírozzunk ki egy sütőedényt, majd rakosgassuk bele a főtt tésztát, a főtt csirkét, a fagyott borsót és répát, a csirkelevest vagy sűrített tejszínt, a tejfölt, a tejet vagy vizet. A hozzávalókat vegyítsük jól össze. Hagyjuk állni.
A feltéttel még finomabb csirkés tészta lesz a végeredmény
Ha a feltétet is rá szeretnénk tenni, keverjük össze a kenyérmorzsát, az olvasztott vajat, a szárított növényeket, borsot és a sót egy közepes tálban. Szórjuk az étel tetejére az egészet.
A csirkés tésztát ezután 15-20 percig kell sütni, vagy amíg azt nem látjuk, hogy bugyborékolni kezd. A kenyérdarabkák pedig megpirultak!
Jó étvágyat hozzá!
B.A.