2020. 03. 02. - 12:45

Csirketál hummusszal és zöldségekkel

Csirketál hummusszal és zöldségekkel

Érkezik a jó idő – indítsuk egészséges étellel a hetet! Csupán csirkehúsra, zöldségekre és egy kis hummuszra van szükségünk ehhez.

Egészséges, finom, könnyed ebédet vagy vacsorát szeretnénk? Készítsük el az egyszerű és nagyszerű csirketálat hummusszal és zöldségekkel. Mindössze 10 perc alatt összedobható, s akár több napig is ehetjük.
 
Hozzávalók: 1 kis citrom, a héja reszelve, a húsa facsarva; 200 gramm (tasakban főtt) vegyes gabonafélék; 150 gramm bébispenót, durván vágva; 1 kis avokádó, felezve és szeletelve; 1 főtt csirkemell, átlósan szeletekre vágva; 100 gramm gránátalma mag; fél vöröshagyma, finomra vágva; 1 evőkanál pirított mandula.
 
csirkehummus_1
 
Elkészítés
 
Keverjünk össze 2 evőkanál hummust a citromlé felével, a citromhéjjal és az elegendő mennyiségű vízzel ahhoz, hogy finom öntetet készítsünk.
 
A gabonaféléket főzés közben kissé nyomjuk szét, hogy kellően elváljanak egymástól. Majd különítsük el őket két alacsony tálban és öntsük rájuk az öntetet.
 
Szórjuk meg mindkét tálat bébispenóttal.
 
Öntsük a maradék citromlét az avokádókra, s mindegyik tálhoz adjunk egy felet. Osszuk ketté a csirkét, a gránátalma magokat, a hagymát, a mandulát és a hummuszt, majd közvetlenül fogyasztás előtt keverjük össze az egészet.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.