2017. 09. 18. - 10:40

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos változatot!

Hol van már az időszak, amikor gyerekként ránézni sem bírtunk? Mivel a kelbimbó napjainkban „aranykorát éli”, bármilyen belőle készült finomság újszerű és finom ebéddel, vacsorával szolgál.

A csőben sült változatot sokan szeretik, melyhez alapvetően sajt és bacon szükséges, némi ízesítéssel.

A kelbimbó ízletes körítést kap

A kelbimbó ízletes körítést kap

Lássuk, hogyan készül.

Hozzávalók:

Kelbimbó, félbevágva, összevagdosva; ¼ vöröshagyma, félbevágva, felszeletelve; só és bors; 2 evőkanál olívaolaj; bacon, felkockázva; 1 csésze cheddar sajt, felszeletelve; ¾ csésze tejszín; 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A csőben sült kelbimbó előállt

A csőben sült kelbimbó előállt

Tegyük a kikészített kelbimbót 2 literes sütőedénybe, adjuk hozzá a vöröshagymát, sót, borsot és az olívaolajat. Keverjük össze alaposan, majd rakjuk a sütőbe 20 percre.

Ha kész, vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a kelbimbót a főtt bacon felével, a cheddar sajt felével, illetve tejszínnel. Keverjük össze.

Fedjük be a készételt a megmaradt sajttal, baconnel és a zsemlemorzsával. További 15 percig süssük az egészet, amíg az étel teteje enyhén barnulni nem kezd.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.