Csokis granolaszelet sütés nélkül!
Gyors és finom vendégvárót szeretnénk készíteni, vagy uzsonnának valót a kávéhoz? Ideális ötlet a csokoládés granola szelet, melyet még sütni sem szükséges.
Egészséges, hamar elkészíthető, ízletes vendégvárót vagy uzsonnát készíthetünk némi zabpehelyből, mézből és krémes mogyoróvajból vagy mandulavajból. A többi hozzávaló csak még finomabbá és táplálóbbá teszi ezeket az egyszerű és könnyen elfogyasztható szeletkéket, melyek a nap bármely szakában előnyünkre válhatnak.
Az ízletes granola szeletet könnyű összeállítani
Lássuk, hogyan kell őket elkészíteni.
Hozzávalók:
2 csésze gyors zab; fél csésze mini csokoládés chips; fél csésze mandula, feldarabolva; 1 teáskanál fahéj; fél teáskanál kóser só; 1 csésze krémes mogyoró- vagy mandulavaj; ¼ csésze méz.
Tipp: alkalmazzunk krémes mogyoróvajat a recepthez a legjobb eredmény elérése érdekében, mert a nagydarab dióval ellátott változatok nem tartják megfelelően össze a granola szeletet.
Elkészítése:
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit – használjunk eleget belőle, nem baj, ha kicsit kilóg. Tegyük félre.
Egy nagyobb tálban kombináljuk össze a zabot, csokoládé chipset, mandulát, fahéjat és a sót. Adjuk hozzá a mogyoróvajat és a mézet, keverjük meg jól, míg az összetevők kellően össze nem állnak.
Nyomkodjuk a tepsibe jól a granolaszelet-alapot
Töltsük a mixet az előkészített tepsibe, majd oszlassuk el egyenletesen. A mérőcsésze alját fújjuk be sprayjel, majd használjuk nyomóerőként, hogy a zabos keveréket megfelelően a tepsi aljába nyomkodjuk.
Tegyük hűtőbe 2 órára.
Vegyük ki a granolát ezután a tepsiből, úgy, hogy a széleit megemeljük a sütőpapírszélek segítségével.
Az elkészült granolát 10 egyenlő szeletre lehet majd elvágni. Ha felszeleteltük, célszerű légmentesen lezárható tartóban tárolni őket. Ilyen formában több mint két hétig elállnak a hűtőszekrényben.
B.A.