2020. 10. 12. - 11:15

Dobd fel csirkével! Pestós tészta kicsit másképp

Dobd fel csirkével! Pestós tészta kicsit másképp

Dobjuk fel az önmagában is ízletes pestós tésztát csirkével és finom zöldségekkel! Ez az egytálétel több napra is előre elkészíthető, kiváló ebéd vagy vacsora válik belőle.

A pestós tészta egy mindig bevethető, kiváló és egyszerűen elkészíthető egytálétel. Érdemes azonban kiegészíteni egyéb összetevőkkel – csak nyerhetünk vele!
 
A csirkés-pestós tésztához paradicsom és spárga társul, amelyek az ízét még finomabbá teszik.
 
Hozzávalók: 1 evőkanál olaj; só; 455 gramm csirkemell megfőzve és felszeletelve; 250 gramm (kb. 2 csészényi) spárga, vékony szeletekre vágva; 285 gramm koktélparadicsom félbevágva; 150 gramm (2/3 csészényi) pesto; 200 gramm teljes kiőrlésű penne tészta, a csomag utasítása szerint megfőzve; petrezselyem a díszítéshez.
 
Több napra is adagolható a csirkés-pestós tészta
Több napra is adagolható a csirkés-pestós tészta
 
Elkészítés
 
Melegítsük fel az olajat egy nem tapadós serpenyőben. Tegyük bele a spárgát, fűszerezzük egy kis sóval, majd süssük, amíg meg nem puhul – nagyjából 3 percig.
 
Öntsük bele a pestót, a megfőzött tésztát és a főtt csirkét, majd vegyítsük jól össze az egészet.
 
A tészta keveréket egyenletesen eloszthatjuk 4 légmentesen lezárható edénybe, majd díszíthetjük petrezselyemmel.
 
A hűtőben 4 napig is eláll.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.