2018. 08. 13. - 11:30
Egészséges, mártogatós ropogtatnivaló uborkából!

Szeretünk nassolni? A rágcsálás nincs tiltva, ha egészséges alapanyagokból készítjük a ropogtatnivalót. Az uborkás mártogatós nemcsak mutatós, de ízletes is! Próbáljuk ki!
Kevés ember van, aki nem csábul el a finom nassolnivalók láttán. Ropogtathatunk azonban lelkifurdalás nélkül is.
Nem kell hozzá más, csak jól összeválogatott zöldségek és egy kellemes ízű hummus, amelyet mártogatósnak használhatunk.

Az alábbi uborkás mártogatóst akár sushinak is nevezhetnénk a formája miatt.
Csupán kígyóuborka kell hozzá, valamint választott zöldségek, amelyeket belenyomhatunk a kilyukasztott uborka közepébe.
Vágjuk először ketté az uborkát. Vájjuk ki a magozott belsejét egy kanállal. Ezután csak meg kell tömnünk kedvenc, vékonykára vágott zöldségeinkkel. Lehet benne sárgarépa, avokádó, paprika. Egy vajkéssel könnyen belepasszírozhatjuk és megigazíthatjuk őket az uborkában.

Az uborkát ezután vágjuk több kisebb szeletre. A kész szeleteket kínáljuk nagy tányéron körberakva, mártogatóssal. Utóbbinak a hummust ajánljuk, mivel egészséges. De majonézzel is fogyasztható.
B.A.