2019. 02. 11. - 11:20

Egészséges tonhalas tészta saláta

Egészséges tonhalas tészta saláta

Szívesen készítenénk estére valami gyors és egészséges ételt? Mindössze 10 perc alatt elkészülhetünk a tonhalas tészta salátával, amely vacsorára vagy ebédre, elcsomagolva is tökéletes.

Ha kevés kalóriás, finom és egészséges ételre vágyunk, ebédnek és vacsorának egyaránt kiváló a tonhalas tészta saláta.
 
25 gramm szénhidráttal, 18 gramm fehérjével, 14 gramm zsírral lát el bennünket, 7,5 gramm rost található benne. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegeknek is ideális lehet.
 
Lássuk, mi kell hozzá.
 
A tonhalas tészta saláta nemcsak laktató, egészséges is
A tonhalas tészta saláta nemcsak laktató, egészséges is
 
Hozzávalók: 150 gramm teljes kiőrlésű tészta (al dente), az utasítás szerint megfőzve és leszűrve; 150 gramm összeaprított olívabogyó; 150 gramm tonhal (konzerv), leszűrve; 75 gramm reszelt parmezán sajt; 2 evőkanál olívaolaj; 3 evőkanál összevágott, friss petrezselyem.
 
A saláta elkészítéséhez: 3 répa reszelva vagy apróra vágva, 1 uborka, szintén reszelve, a magok eltávolításával; 2 vágott paradicsom. Ízlés szerint kukoricát is adhatunk hozzá.
 
Tegyük a megfőtt tésztát egy nagy tálba minden egyéb összetevővel – a főtt tészta melege a többi összetevőt is átmelegíti.
 
A répát, uborkát és a paradicsomot helyezzük egy másik tálba és keverjük jól össze.
 
Mindkét tálat tegyük ki az asztalra, hogy a tonhalas tésztasalátát egyben kínálhassuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.