Egy könnyű csoda: csokoládés-epres brownie

Ha szeretjük a brownie-t vagy a csokis süteményeket, érdemes vetnünk egy pillantást erre az igazán ínycsiklandó, eperrel megspékelt verzióra!
A brownie egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyen elkészíthető. Ezt a finom, könnyed süteményt azonban nemcsak egyféleképpen lehet elkészíteni.
Ha kedveljük a gyümölccsel kiegészített édességeket, vágjunk bele bátran az epres brownie-ba. Egyik nagy kedvencünkké válhat.
Hogyan kell elkészíteni?
Az epres csokoládés brownie nagyjából 2 óra alatt készül el, s negyed óra alatt összeállítható.
A brownie mixet keverjük össze csokoládé chipsszel és süssük ki
Az adagból kb. 16 brownie kocka jön ki.
Hozzávalók: 1 doboz brownie mix (illetve az összetevők, amelyeket az utasítás tartalmaz); 1 csésze tejcsokoládés chips.
A tetejére: 1 csészényi friss, darabokra vágott eper; 1 csészényi étcsokoládé chips; 1 és fél evőkanálnyi kókuszolaj.
Elkészítése:
Béleljünk ki egy alkalmas tepsit sütőpapírral.
A doboz utasításai szerint készítsük el a brownie tésztát és fordítgassuk bele a tejcsokoládés chipset. Süssük meg a brownie-t a tepsiben a leírtak szerint. Hagyjuk kihűlni.
A kész brownie-re eperdarabokkal és olvasztott csokoládéval fejezzük be
Egy kis tálban keverjük össze a megolvasztott csokoládéchipset és a kókuszolajat. Ezután keverjük bele az epreket, vagy először folyassuk az olvasztott mixet a sütemény tetejére, s ezután rendezzük rá az eperdarabokat.
Hűtsük le a brownie-t, hogy a csokoládé és megszilárduljon a tetején – ez nagyjából 1 órát vesz igénybe.
A csokoládéval borított epres brownie-t érdemes még aznap felszolgálni, ha későbbre szánjuk, mindenképp tartsuk a hűtőszekrényben.
B.A.