2021. 05. 17. - 12:00

Egyszerű fokhagymás-parmezános tészta

Egyszerű fokhagymás-parmezános tészta

Finom, de nem sok időt igénybe vevő ebédet szeretnénk? Négy adag készül ebből a meglehetősen könnyű, mégis ízletes tésztaféléből.

Ha nem szeretnénk sokat bíbelődni az ebéddel, ráadásul kedveljük a tésztaféléket, ideális választás ez az egyszerű, fokhagymás-parmezános tészta.
 
Lássuk, hogyan készül. Az alábbi receptből 4 adag jön ki.
 
Hozzávalók: 2 evőkanál sótlan vaj; 4 gerezd zúzott fokhagyma; 2 csésze csirkeleves alaplé (470 ml); 1 csésze tej (235 ml); 225 gramm tészta (legjobb a fettuccini); só és bors az ízesítéshez; 25 gramm reszelt parmezán sajt; 2 evőkanál friss petrezselyem.
 
Egyszerű és ízletes a fokhagymás-parmezános tészta
Egyszerű és ízletes a fokhagymás-parmezános tészta
 
Elkészítése
 
Melegítsük fel a sótlan vajat egy méretes serpenyőben. Tegyük bele a fokhagymát, keverjük meg gyakran, míg illatos nem lesz – kb. 1-2 percen át. Adjuk hozzá a csirkeleves alaplét, a tejet és a tésztát. Sózzuk és borsozzuk.
 
Forraljuk fel az egészet, majd csökkentsük a hőt és keverjük meg időnként a készülő ételt, míg a tészta jól át nem fő (18-20 perc).
 
Keverjük bele a parmezánt. Ha a keverék túl sűrű, adjunk hozzá még tejet, így elérjük a megfelelő állagot.
 
Kínáljuk azonnal, petrezselyemmel megszórva.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.