2019. 09. 23. - 11:40
Egyszerű, görög stílusú tésztasaláta

Ha szeretjük a tésztát, de szívesen társítanánk egészséges, sőt akár vegetáriánus összetevőkkel, készítsük el a görög stílusú tésztasalátát.
Az egyszerű görög tésztasaláta nemcsak könnyen elkészíthető, de nagyon finom is. Ebédre, vagy barbecue-hoz köretként is kitűnően fogyasztható. Ha vegetáriánusként szeretnénk elkészíteni, feta sajttal is kiegészíthetjük.
Hozzávalók:
85 gramm tészta, például penne vagy conchiglie; fél citrom – a levére és a lereszelt héjára is szükség lesz; negyed vöröshagyma, finomra vágva; fél evőkanál olíva olja (extra szűz); negyed uborka, hámozva és kockákra vágva; 100 gramm koktélparadicsom; 15 gramm friss bazsalikom; durvára vágva; 60 gramm morzsolt feta sajt (választható); egy marék fekete olívabogyó; tengeri só és frissen őrölt bors.

A görög stílusú tészta saláta egészséges és ízletes is
Elkészítése
A tésztát forró, sós vízben főzzük meg egy edényben, a csomagolás utasításának megfelelően. Keverjük össze a citromlét és a reszelt héjat, a vöröshagymát, az olajat, s szórjunk hozzájuk borsot, kissé nagyobb mennyiségben.
Szűrjük le a tésztát, s folyassuk a csapvizet rá, míg ki nem hűl egy kicsit. Majd keverjük hozzá az öntetet, az uborkát, paradicsomot, bazsalikomot, feta sajtot és olívát. Már kínálhatjuk is.
L.A.