2019. 05. 27. - 11:15
Egyszerű vacsora: sült kolbász gnocchival

A vacsora gyakran okoz fejtörést, különösen, ha még úton hazafelé kellene betérnünk megvenni a hiányzó hozzávalókat. Íme egy különleges, mégis egyszerű összeállítás.
Ha könnyen elkészíthető, gyors vacsorára vágyunk, amely ráadásul ízletes és telítő is, íme egy remek változat: a kolbászkák gnocchival.
A pörkölt gnocchi nagyon finom, s míg belül könnyed marad, külseje ropogóssá és aranyszínűvé válik, mintha sült burgonya lenne.

Hozzávalók: 1 piros paprika, kimagozva darabokra vágva; 1 sárga paprika, kimagozva és darabokra vágva; 1 narancsszínű paprika, kimagozva és darabokra vágva;250 gramm gnocchi; 1 evőkanál olíva olaj; 4 sertés kolbász; só és frissen őrölt bors.
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
Dobjuk a serpenyőbe a paprikákat, a gnocchit, az olíva olajat, bőségesen megborsozva és megsózva az egészet.
A kolbászokat helyezzük sütőtepsibe és süssük 25 percig, vagy amíg a gnocchi és a kolbász egyaránt aranybarnássá válik, a paprikák kellően megpuhulnak és szélük barnulni kezd.
Máris kínálhatjuk a vacsorát.
L.A.