2018. 01. 15. - 10:50

Előétel-bajnok: a töltött tojás

Előétel-bajnok: a töltött tojás

Legyen szó buliról vagy egy könnyed esti vacsoráról, a töltött tojás egyike a legjobb választásoknak. Ráadásul egészséges is. Milyen töltelékkel készítsük el?

Szeretjük a tojást? Lehet szó otthoni összejövetelről vagy akár könnyed uzsonnáról, vacsoráról, a töltött változat mindig beválhat.

Finom, ráadásul fehérjében és egészséges zsírban is gazdag.

Lássunk egy igazán ízletes változatot belőle! Tipp: a majonéz legyen inkább házi készítésű, ha nincs ilyen, akkor az olíva- vagy avokádóolaj alapú a legjobb.

A töltött tojás előételnek és könnyed vacsorának is remek

A töltött tojás előételnek és könnyed vacsorának is remek

Hozzávalók:

12 tojás; ¾ csésze majonéz;  4 teáskanál almaecet; 3 teáskanál mustár (a fűszeres a legjobb); 2 teáskanál Worcestershire szósz; 1 teáskanál só; 1 teáskanál fekete bors, őrölve; őrölt paprika a tojások tetejére.

Elkészítése:

Forraljunk fel egy fazék vizet és engedjük bele lassan a tojásokat. Közepes hőfokon főzzük 10 percig.

Tegyük át a tojásokat hideg vízbe, hogy lehűljenek. Majd törjük fel őket és hámozzuk meg, ha vízből vesszük ki, sokkal könnyebb.

Vágjuk félbe a tojásokat és kanalazzuk ki a sárgáját. Helyezzük egy tálba, s a tojásfehérjéket rendezzük el egy tányéron.

Adjuk a többi hozzávalót a tojás sárgájához – kivéve a paprikát – és keverjük össze, amíg kellően össze nem áll.

Ezután a tölteléket töltsük vissza a tojásokba. Elegánsabban is beletölthetjük, mint ha habot nyomnánk a süteményre: tehát a tölteléket zacskóba rakjuk, és a végét picit kivágva ebből nyomjuk ki azt.

Végül szórjuk meg paprikával a töltött tojásokat és kínáljuk!

Tipp: 4 napig nyugodtan tárolhatjuk a hűtőben.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.