2020. 09. 14. - 10:45
Enchilada rizs serpenyőben, pár perc alatt

A zöldségekkel és rizzsel gazdagon megpakolt enchilada az egyik legkiadósabb és legfinomabb egytálétel, amelyet készíthetünk. Érdemes belevágni, több napra is elég lehet!
Az egyik legízletesebb és legkiadósabb, ráadásul hús nélküli egytálétel a rizses enchilada.
Hogyan készítsük el? Az alábbiak szükségesek hozzá:
1 evőkanál olaj; 1 evőkanál zúzott fokhagyma; 75 gramm vöröshagyma, felaprózva; 100 gramm kaliforniai paprika felszeletelve (1 csészényi); 200 gramm paradicsom felszeletelve (1 csészényi); 3 csésze víz (720 ml); 300 gramm (1 és fél csészényi) barna rizs; 170 gramm (1 csészényi) fekete bab; 1 evőkanál friss koriander, apróra vágva; 1 csészényi paradicsomszósz (260 gramm); 1 teáskanál chilipor; 1 teáskanál kömény; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; fél csészényi (50 gramm) reszelt sajt. Díszítésképpen fél avokádó kockákra vágva.

A rizses-zöldséges enchilada nagyon ízletes és telítő
Elkészítés
Melegítse fel a sütőt 200 Celsius fokra.
Tegyük fel az olajat egy öntöttvas serpenyőbe, közepes hőfokra. Rakjuk bele a fokhagymát és a hagymát, s kevergessük, míg a fokhagyma enyhén barna, a hagyma pedig megpuhult.
Adjuk hozzá a paprikát és pároljuk 2-3 percig, míg megpuhul. Tegyük a serpenyőbe a paradicsomokat és pároljuk 1 percig. Távolítsa el az edényből a pirított zöldségeket és tegyük félre őket.
Töltsünk vizet ugyanebbe a serpenyőbe, s forraljuk fel. Tegyük bele a rizst és főzzük 12-15 percig, míg a rizs puhább és méretesebb lesz.
Közepén csináljunk egy kis helyet és öntsük bele a pirított zöldségeket, valamint a babot. Keverjük meg.
Adjuk az egészhez a koriandert, paradicsomszószt, chiliport, köményt, sót és borsot, s keverjük tovább.
Ha szeretnénk, megszórhatjuk sajttal.
Ezt követően tegyük az egészet az előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Ha kész, hagyjuk 5 percet állni, majd szórjuk meg az egytálételt korianderrel és avokádóval, ha szeretnénk.
L.A.