2018. 09. 03. - 11:05
Epres-uborkás saláta mézes-citromos öntettel
A nyárias idő kedvencei a saláták. Ha azonban már unjuk a szokványos összeállításokat, érdemes kipróbálni a megbolondított uborkasalátát!
A salátákat sem árt néha megvariálni szezonális finomságokkal. Nyáron van miből válogatni a zöldségek és gyümölcsök terén.
Köretként érdemes kipróbálni az uborkasalátát eperrel és mézes-citromos öntettel – nemcsak frissítő, de igazán kalóriaszegény és ízletes kombináció!
Hozzávalók: 6 csésze friss eper, összevágva; 4 csésze uborka, összevágva; 1 csésze vöröshagyma, vékonyra szelve; negyed csésze friss menta, apróra vágva; fél csésze feta sajt kisebb darabokra vágva.
Az epres-uborkás saláta igazán frissítő és finom
Öntet: 1 evőkanál reszelt citromhéj; 3 evőkanál citromlé; negyed csésze olívaolaj; 1 evőkanál méz; kóser só és őrölt bors, ha szükséges.
Elkészítése:
Helyezzük a felvágott epret, uborkát, hagymát, mentát és fetasajtot egy tálba. Keverjük össze őket és tegyük félre.
Készítsük el az öntetet: kombináljuk össze a citromhéjat, a citromlét, olívaolajat, a mézet, sót és borsot, s keverjük jól meg a mixet. Öntsünk egy keveset az epres-uborkás salátára, keverjük meg, majd ízlés szerint öntsünk hozzá még.
Tipp: érdemes külön tárolni a salátát és az öntetet, s csak kínálás előtt ráönteni.
Fotó: tiphero.com
B.A.