2018. 09. 03. - 11:05

Epres-uborkás saláta mézes-citromos öntettel

Epres-uborkás saláta mézes-citromos öntettel

A nyárias idő kedvencei a saláták. Ha azonban már unjuk a szokványos összeállításokat, érdemes kipróbálni a megbolondított uborkasalátát!

A salátákat sem árt néha megvariálni szezonális finomságokkal. Nyáron van miből válogatni a zöldségek és gyümölcsök terén.
Köretként érdemes kipróbálni az uborkasalátát eperrel és mézes-citromos öntettel – nemcsak frissítő, de igazán kalóriaszegény és ízletes kombináció!
 
Hozzávalók: 6 csésze friss eper, összevágva; 4 csésze uborka, összevágva; 1 csésze vöröshagyma, vékonyra szelve; negyed csésze friss menta, apróra vágva; fél csésze feta sajt kisebb darabokra vágva.
 
Az epres-uborkás saláta igazán frissítő és finom
Az epres-uborkás saláta igazán frissítő és finom
 
Öntet: 1 evőkanál reszelt citromhéj; 3 evőkanál citromlé; negyed csésze olívaolaj; 1 evőkanál méz; kóser só és őrölt bors, ha szükséges.
 
Elkészítése:
 
Helyezzük a felvágott epret, uborkát, hagymát, mentát és fetasajtot egy tálba. Keverjük össze őket és tegyük félre.
 
Készítsük el az öntetet: kombináljuk össze a citromhéjat, a citromlét, olívaolajat, a mézet, sót és borsot, s keverjük jól meg a mixet. Öntsünk egy keveset az epres-uborkás salátára, keverjük meg, majd ízlés szerint öntsünk hozzá még.
 
Tipp: érdemes külön tárolni a salátát és az öntetet, s csak kínálás előtt ráönteni.
 
Fotó: tiphero.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.