2020. 04. 21. - 10:15
Fenséges csirke citrommártással

Íme egy egyszerű és nagyon finom étel azoknak, akik kedvelik az olaszos ízeket: ínycsiklandó csirkemell Francese citrommártással.
A csirkemell kétségtelenül számtalan módon elkészíthető. Az olaszos ízek kedvelői azonban minden bizonnyal szívesen fogadják majd a fenséges csirkemellet Francese citrommártással! Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók: fél csésze cassava (vagy sima) liszt; 2 tojás; 2 evőkanál olaj; 4 csont és bőr nélküli csirkemell; fél csésze száraz fehérbor; 2 csésze csirkeleves alaplé; 1 teáskanál friss petrezselyem felaprítva; 1 teáskanál só; negyed csésze vaj (vagy ghee); 2 citrom leve és reszelt héja; 1 teáskanál kukoricakeményítő (vagy nyílgyökérpor).

Fenséges kombináció a citromszósz és a csirkemell
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy kisebb tálba vagy sekélyebb edénybe szórjuk bele a lisztet. Egy másikban verjük fel a tojást.
Tapogassuk szárazra a csirkemelleket és fedjük be mindegyiket liszttel, majd mártsuk bele őket a tojásba.
Melegítsünk olajat egy nagyobb serpenyőben, s közepes hőfokon barnítsuk meg a csirkemellek mindkét oldalát. Ha készek, vegyük ki és tegyük félre őket.
A serpenyőbe öntsük bele a bort, a petrezselymet, sót, borsot, vajat, a citromlét és a reszelt citromhéjat.
Amikor a vaj megolvadt, keverjük az egészbe a kukoricakeményítőt is, s várjunk, amíg a mix sűrűsödni nem kezd. (Szükség esetén beletehetünk egy 2 deciliteres főzőtejszínt).
Ha az edény tűzálló, egyszerűen tegyük vissza a szószba a csirkemelleket, fedje be őket jól. (Amennyibe az edény nem használható sütőben, helyezzük egy alkalmasba a csirkemelleket és öntsük rájuk a szószt.)
Süssük 15 percig az egészet, míg a csirkemellek jól átfőnek.
Köretként rizs kitűnően illik hozzá.
L.A.