2019. 04. 15. - 11:45

Finom és egészséges: pulykaburger édesburgonyával

Finom és egészséges: pulykaburger édesburgonyával

A sovány pulyka és az ízletes édesburgonya tökéletes párosítás lehet azoknak, akik finom, telítő és egyben egészséges vacsorát szeretnének.

Könnyed, de telítő ebédet vagy vacsorát szeretnénk? Ízletes és egészséges választás a zsírszegény pulykaburger kellemes édesburgonyával tálalva.
Lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 1 nagy édesburgonya, szeletekre vágva; 260 gramm pulykamell (5 százalék zsír alatt); 1 kis vöröshagyma, összevágva; 1 fokhagyma gerezd, felvágva; 1 nagy tojás, felverve; 1 alma (70 grammos) meghámozva és reszelve; 1 teásknaál paprika; 15 gramm kókuszolaj; 135 gramm zöldség – lehet spenót, brokkoli, kelkáposzta, zöldbab.
 
A pulykaburger édesburgonyával telítő és egészséges
A pulykaburger édesburgonyával telítő és egészséges
 
Elkészítése:
 
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. A megmosott, meghámozott édesburgonya szeleteket főzzük vagy mikrózzuk 6 percig, míg kellően puhák nem lesznek. Hagyjuk állni fél órát.
 
Közben egy tálban keverjük össze a hagymát, fokhagymát, tojást és almát. Dolgozzuk össze ezeket egy kis sóval és borssal, oregánóval és paprikával. A mixből alakítsunk ki két burgert, tegyük sütőtepsibe a sütőbe 15-20 percre, míg jól át nem sülnek.
 
Melegítsük fel a kókuszolajat egy nagy serpenyőben magas hőmérsékletűre, majd adjuk az édesburgonya szeleteket is hozzá és süssük 3 percig mindkét oldalt, míg szépen meg nem barnulnak.
 
Csöpögtessük le papírtörlőn és sózzuk meg egy kicsit.
 
A burgereket és a burgonyát együtt kínáljuk, a zöldségeket pedig tetszés szerint készíthetjük el mellé: főzve, párolva vagy pácolva.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.