Finom és kényelmes reggeli, tortillában!

Unjuk a megszokott szendvicseket? Próbáljunk ki egy vadonatúj megoldást reggelire – a sonkával, sajttal és tojással töltött tortilla tekercset! A legjobb, hogy még takarítani sem kell utána!
Ha rosszul vagyunk az unalmas reggeliktől, attól pedig különösen, hogy hazaérve mosatlan edények halmaza várjon, az ízletes tortilla tekercsek megoldják a gondot – nem igényelnek ugyanis semmilyen extra előkészületet.
A reggeli tortilla tekercseket 25 perc alatt el lehet készíteni, s amikor indulunk, csak fel kell kapnunk az előzőleg becsomagolt finomságot.
Lássuk, hogyan készül a reggeli tortilla tekercs!
A tortilla tekercset könnyű elkészíteni
Az alábbi adag 1 személyes.
Hozzávalók: 1 nagy tortilla, 1 szelet alacsony nedvességű sonka; 1/3 csésze aprított (cheddar) sajt; 1 tojás; só és bors az ízesítéshez.
Felszerelés: alumínium fólia; nem ragadós főző spray.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Tegyünk fóliát a tepsibe, s egyik felét spricceljük be nem ragadós főző sprayjel. A kizsírozott fóliára rakjuk rá a tortillát, majd a sonkaszeleteket, enyhén fedve egymást, a tortilla közepén.
A sajt felét a sonka tetejére szórjuk, egy kis halmot alkotva a tortilla közepén. Majd törjük a tojást a sajtra. Sózzuk és borsozzuk meg az egészet, s végül a maradék sajttal szórjuk meg a tojást is. Hajtogassuk be a tortilla széleit, mintha egy zsebet hoznánk létre. A tortillát ezután lazán csavarjuk be fóliával.
Finom és tápláló a sonkás-sajtos-tojásos tortilla tekercs
Helyezzük a tepsi közepére és süssük 25 percig, vagy amíg a tojást szilárdnak nem érezzük. Vegyük ki a fóliába csomagolt tortillát a sütőből, csomagoljuk ki és hagyjuk kissé hűlni, mielőtt fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
B.A.