2022. 06. 13. - 11:25

Fokhagymás garnélarákos tészta - Alfredo szósszal

Fokhagymás garnélarákos tészta - Alfredo szósszal

A tészta- és a tengeri herkentyűk kedvelőinek nagy kedvence lehet a fokhagymás garnélarák, Alfredo szósszal megbolondítva.

A tészta kedvelői általában számos verzióban kipróbálták már kedvenc makarónijukat vagy pennéjüket. Ha szeretjük a tengeri herkentyűket, az Alfredo szósszal még különlegesebbé varázsolt garnélrákos, fokhagymás változat kimondottan tetszeni fog!
 
Lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 6 szelet bacon, apróra vágva; 455 gramm garnélarák, meghámozva és kifejtve; 1 teáskanál só; fél teáskanál fekete bors; fél közepes sárga hagyma, kockára vágva; 1 közepes paradicsom, felkockázva; 3 gerezd fokhagyma, felaprítva; 480 ml tejszín; 455 g fettuccine, főzve; 110 gramm reszelt parmezán sajt; fél csésze (20 gramm) friss petrezselyem, apróra vágva.
 
Fokhagymás garnélarákos tészta - Alfredo szósszal
Fokhagymás garnélarákos tészta - Alfredo szósszal
 
Elkészítés
 
Első lépésben egy nagy serpenyőben, közepes lángon süssük ropogósra a szalonnát.
 
Adjuk hozzá a garnélarákot, sózzuk, borsozzuk és süssük, amíg a garnélarák rózsaszínű és átlátszatlan nem lesz. Ezután vegyük ki a garnélát és a szalonnát az edényből, s hagyjuk hátra a szalonna főzéséből származó zsírt.
 
Tegyük a hagymát, a paradicsomot és a fokhagymát a serpenyőbe, s süssük, amíg a fokhagyma barnulni nem kezd.
 
Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel az egészet.
 
Ha a tejszín is felforrt, adjuk a fettuccine-t a szószhoz. Tegyük vissza a garnélarákot és a szalonnát a serpenyőbe, a parmezán sajttal és a petrezselyemmel együtt.
 
Majd kevergessük, míg a sajt elolvad és a szósz szépen bevonja a garnélarákot és a tésztát.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.