2017. 08. 07. - 10:20

Frissítő nyári saláta uborkával és ananásszal

Frissítő nyári saláta uborkával és ananásszal

A hőségben nemcsak olyan ételre vágyunk, ami könnyed és telítő – fontos, hogy frissítő legyen! Minden követelménynek megfelel az ananászos uborkasaláta, amely a nyári esték nagy kedvence lehet.

Nyáron legszívesebben könnyű fogásokat fogyasztunk – olyasmit, ami telít, de azért a melegben is jólesik. Előnyben részesítjük ezért a hideg salátákat is.

Egy-egy grillezett hús vagy zöldség mellé ideális lehet a frissítő ananászos uborkasaláta.

Rendkívül egyszerű a hozzávalókat elkészíteni

Rendkívül egyszerű a hozzávalókat elkészíteni

Lássuk, hogyan készítsük el. Összesen 20 perc alatt megvan és már fogyasztható is.

Hozzávalók:

3 csésze szeletelt, friss ananász (1 egész ananásznyi mennyiség); 3 csésze szeletelt uborka (1 nagy uborkából); 3 evőkanál olívaolaj; 4 evőkanál lime lé (2 darab lime-ból); 1 evőkanál lime reszelt héj (ha szükséges); ¼ csészényi vágott menta. Kóser só, ha szükséges.

Elkészítése:

Dobjuk be egy nagyobb tálba a szeletelt ananászt, az uborkát, az olíva olajat, a mentát, a lime lét és reszelt lime héjat, illetve a sót. Jól keverjük össze őket.

Húsz perc alatt elkészül a frissítő ananászos uborkasaláta

Húsz perc alatt elkészül a frissítő ananászos uborkasaláta

Kínálhatjuk azonnal, de hűthetjük is, mielőtt felszolgáljuk.

Tipp: ez a recept remek kiindulási pont, s alakítható is ízlésünkhöz, aktuális hangulatunkhoz. Adjunk hozzá gyógynövényeket, mint például koriander és bazsalikom. A jalapeno, a jicama, az avokádó, paradicsom vagy hagyma szintén jó választás lehet a frissítő saláta elkészítéséhez.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.