Frissítő nyári saláta uborkával és ananásszal
A hőségben nemcsak olyan ételre vágyunk, ami könnyed és telítő – fontos, hogy frissítő legyen! Minden követelménynek megfelel az ananászos uborkasaláta, amely a nyári esték nagy kedvence lehet.
Nyáron legszívesebben könnyű fogásokat fogyasztunk – olyasmit, ami telít, de azért a melegben is jólesik. Előnyben részesítjük ezért a hideg salátákat is.
Egy-egy grillezett hús vagy zöldség mellé ideális lehet a frissítő ananászos uborkasaláta.
Rendkívül egyszerű a hozzávalókat elkészíteni
Lássuk, hogyan készítsük el. Összesen 20 perc alatt megvan és már fogyasztható is.
Hozzávalók:
3 csésze szeletelt, friss ananász (1 egész ananásznyi mennyiség); 3 csésze szeletelt uborka (1 nagy uborkából); 3 evőkanál olívaolaj; 4 evőkanál lime lé (2 darab lime-ból); 1 evőkanál lime reszelt héj (ha szükséges); ¼ csészényi vágott menta. Kóser só, ha szükséges.
Elkészítése:
Dobjuk be egy nagyobb tálba a szeletelt ananászt, az uborkát, az olíva olajat, a mentát, a lime lét és reszelt lime héjat, illetve a sót. Jól keverjük össze őket.
Húsz perc alatt elkészül a frissítő ananászos uborkasaláta
Kínálhatjuk azonnal, de hűthetjük is, mielőtt felszolgáljuk.
Tipp: ez a recept remek kiindulási pont, s alakítható is ízlésünkhöz, aktuális hangulatunkhoz. Adjunk hozzá gyógynövényeket, mint például koriander és bazsalikom. A jalapeno, a jicama, az avokádó, paradicsom vagy hagyma szintén jó választás lehet a frissítő saláta elkészítéséhez.
B.A.