2019. 12. 16. - 11:30
Füstös spagetti baconnel és paradicsommal

Ha nem csupán ízletes, de egészséges változatban szeretnénk kínálni a spagettit, válasszunk hozzá paradicsom- és paprikamártást.
Miközben rengetegen szeretik, gondban is vannak a spagettivel, mert nem tartják túlságosan fitt választásnak. Nem mindegy azonban, milyen mártást készítünk hozzá.
Ha ugyanis egészséges alapanyagokból dolgozunk, nemcsak ízletes, de egészséges ételt is összeállíthatunk a spagettivel.
Hozzávalók: 400 spagetti; 1 evőkanál olíva olaj; 120 gramm füstölt bacon, vékonyra szeletelve; 1 hagyma, finomra szeletelve; 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva; 2 teáskanál édes füstös őrölt paprika; kétszer 400 gramm apróra vágott paradicsom; reszelt parmezán sajt a kínáláshoz.

Ízletes és egészséges választás a paradicsomos-baconos spagetti
Elkészítés
Forraljunk fel vizet egy nagy edényben, s főzzük meg a spagettit az előírások szerint. Eközben melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben és süssük a bacont 3-4 percig, amíg nem kezd el ropogós lenni. Keverjük hozzá a hagymát, süssük még 3-4 percet, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a füstös őrölt paprikát, s főzzük az egészet még 1 percen át.
Öntsük bele az apróra vágott paradicsomot, forraljuk fel, s hagyjuk 5 percig főni, amíg be nem sűrűsödik – kevergessük gyakran, hogy meggátoljuk az odaégést.
Majd szűrjük le a tésztát és öntözzük meg szósszal.
Végül szórjuk meg parmezán sajttal!
L.A.