2020. 06. 15. - 11:15
Gazdag zöldséges wok csirkével és rizstésztával

Finom, tartalmas, különleges zöldséges ételt készíthetünk csirkehús és rizstészta hozzáadásával, mely után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk!
Ha szeretjük az ázsiai jellegű ízeket, érdemes kipróbálnunk ezt a meglehetősen tartalmas csirkés-zöldséges ételt, melyet rizstésztával, de akár anélkül is fogyaszthatunk.
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 1 csésze szójaszósz (240 ml); 4 gerezd fokhagyma; 2 teáskanál reszelt gyömbér; 2 teáskanál szezámolaj; 2 evőkanál rizsecet; 2 evőkanál méz; negyed csésze mogyoróvaj (60 gramm); 2 evőkanál olaj, szétválasztva használva; 455 gramm csirkemell, kockákra vágva; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; fél vöröshagyma, vékonyra vágva; 2 csészényi brokkoli (140 gramm); negyed lilakáposzta, vékonyra szeletelve; 1 és fél csésze zöldborsó (165 gramm); 3 sárgarépa, vékonyra hámozva; 455 gramm rizstészta, megfőzve; negyed csésze mogyoróhagyma (25 gramm), vékonyra szelve; fél csésze friss koriander (20 g), apróra vágva; 2 evőkanál szezámmag.

Ínycsiklandó ázsiai tésztakülönlegesség csirkével és zöldségekkel
Elkészítés
Egy tálban vegyítsük egymással a szójaszószt, szezámolajat, mézet, rizsevetet, mogyoróvajat, fokhagymát, gyömbért, és keverjük jól össze.
Melegítsünk 1 evőkanál olajat egy nagy wokban, magas hőfokon. Ha elkezd az olaj meleg lenni, tegyük bele a kockákra vágott csirkét, sóval és borssal szórjuk meg. Süssük, időnként megkeverve, míg a csirke jól át nem főtt – kb. 5-7 percig.
Tegyük a csirkemellet egy tálba, s töröljük tisztára a wok-edényt.
Ismét tegyünk bele 1 evőkanálnyi olajat és melegítsük magas hőfokon. Tegyük bele a vöröshagymát, a brokkolit, a káposztát és főzzük őket gyakran keverve, 3 percig.
Adjuk hozzá a paprikát, a zöldborsót, s főzzük szintén 3 percig, gyakran kevergetve, míg a paprika meg nem puhul.
Tegyük bele a sárgarépát is, s főzzük az egésszel 2 percig, gyakran kevergetve.
Adjuk az egészhez a csirkekockákat, illetve a megfőzött rizstésztát és a szószt. Keverjük össze, hogy kellően összeálljon az egész.
Kínáljuk korianderrel, mogyoróhagymával, szezámmaggal megszórva.
L.A.