2018. 12. 03. - 11:30

Gombás penne tészta fokhagymával felturbózva

Gombás penne tészta fokhagymával felturbózva

Adjunk egy kis fehérjét a vegetáriánus alapú tésztához, alacsony zsírtartalmú hummust használva a szószhoz. Izgalmas és finom párosítás!

Hogyan turbózzuk fel az alapjában véve vegetáriánus tésztát? Hozzáadva egy kis fehérjét és hummusos szószt egészen érdekes pennét kapunk, melyet teljes kiőrlésű lisztből is elkészíthetünk.
 
Hozzávalók: 210 gramm csicseriborsó (nem szükséges leszűrni); 1 evőkanál citromlé; 1 nagy fokhagyma; 1 teáskanál zöldségleves kocka; 1 teáskanál tahini; negyed teáskanál őrölt koriander; 115 gramm teljes kiőrlésű penne tészta; 2 teáskanál repceolaj; 2 vöröshagyma, elfelezve és felvágva; 200 gramm gomba, nagyjából összevágva; fél citrom leve; egy marék petrezselyem.
 
A humusszal elkészített gombás penne igazi különlegesség
A humusszal elkészített gombás penne igazi különlegesség
 
Elkészítés
 
A hummus elkészítéséhez tegyük a 210 gramm csicseriborsót levével együtt egy tálba, majd adjuk hozzá az 1 evőkanál citromlét, a nagy fokhagymát zúzva, a zöldségleves kockát, a tahinit és az őrölt koriandert. Egy kicsit kavarjuk meg kézi keverővel, de a csicseriborsók szerkezete nagyjából maradjon meg.
 
Főzzünk meg 115 gramm teljes kiőrlésű penne tésztát a csomagolásnak megfelelően.
 
Közben melegítsünk fel 2 teáskanál repceolajat, wokban vagy nagy serpenyőben, s adjunk hozzá 2 félbevágott vagy szeletelt vöröshagymát, illetve a gombákat durvára vágva.
 
Keverjük meg gyakran, amíg meg nem lágyul és karamellizálódni nem kezd.
 
Könnyedén vegyítsük össze a tésztát és a keveréket, facsarjuk rá a citromlevet és egy kis vizet is adjunk hozzá a mix fellazításához. Végül szórjuk meg petrezselyemmel!
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.