2019. 08. 12. - 11:20
Grillezett zöldséges tészta – könnyed nyári étel

Finom, tápanyagokban gazdag főtt ételre vágyunk, de azért legyen könnyebb és nyárias? A grillezett zöldségekkel készült tésztát nekünk találták ki.
Ha nyárias, de kellően telítő, vitaminokban bővelkedő ételt fogyasztanánk ebédre vagy vacsorára, érdemes kipróbálnunk a grillezett zöldséges tésztát.
A finomra sült zöldségek mellett mozzarellával és parmezán sajttal is megbolondíthatjuk.
Hozzávalók: 1 pirospaprika, a magvak kivételével, falatka-méretűre vágva; 1 sárga paprika, szintén kimagozva és felvágva; 1 padlizsán, apróra vágva; 1 cukkini, apróra vágva; 1 vöröshagyma, felaprítva; 3 evőkanál olívaolaj; 150 gramm koktélparadicsom, elfelezve; 400 gramm vékonyra vágott paradicsom; 2 fokhagymagerezd; 3 evőkanál durvára szeletelt bazsalikom; 300 gramm tészta, penne vagy gemelli; 150 gramm mozzarella, leszűrve és felaprítva; 2 evőkanál pesto; 2-3 evőkanál reszelt parmezán; só és őrölt bors.

Ránézésre is ínycsiklandó a grillezett zöldséges tészta
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190-170 Celsius fokra.
Helyezzük a paprikát, a padlizsánt, a cukkinit és a hagymát sütőedénybe vagy mély sütőedénybe, és fedjük be az olajjal. Sózzuk és borsozzuk, s főzzük 45 percig, kétszer megfordítva, amíg a zöldségek kellően puhák és aranybarnák.
Adjuk hozzá a koktélparadicsomot, a szeletelt paradicsomot, fokhagymát és bazsalikomot, s főzzük 10-15 percen át.
Ezalatt a tésztát is főzzük meg, lobogó vízben, a csomagolás utasításai szerint. A tészta vizéből adjunk 4-6 evőkanálnyit a zöldséghez, hogy lazítsunk a paradicsomos szószon.
Szűrjük le a tésztát, s keverjük össze a grillezett zöldségekkel. Majd keverjük bele a pestót és a mozzarellát, végül szórjuk meg parmezánnal és tegyük a sütőbe további 10 percre – míg a sajt meg nem olvad.
L.A.