2018. 11. 26. - 11:23
Gyógynövényes omlett sült paradicsommal
Laktató, tartalmas reggelit szeretnénk? Turbózzuk fel egy kicsit az omlettet! Gyógynövényekkel és paradicsommal igazán rostdús finomságot kapunk!
Ha unjuk már a megszokott reggeliket, próbáljuk ki a rántotta gazdagabb és rostdúsabb változatát.
Nemcsak finom, hanem kellően el is telít – hozzásegítve bennünket ahhoz, hogy ne legyünk éhesek délig.
Lássuk, hogyan készül.
A paradicsomos-gyógynövényes omlettet olívabogyóval és sajttal is kiegészíthetjük
Hozzávalók: 1 teáskanál repceolaj; 3 paradicsom, felezve; 4 nagy tojás; 1 evőkanál petrezselyem aprítva; 1 evőkanál aprított bazsalikom.
Melegítsük fel az olajat serpenyőben, majd a paradicsomot a vágott végével fordítsuk az olajra. Süssük, amíg meg nem puhul és kicsit barnulni kezd. Közben verjük fel a tojást a gyógynövényekkel és friss őrölt borssal.
Kanalazzuk a paradicsomot két tányérra, majd öntsük serpenyőbe a tojásos mixet és keverjük el fakanállal. A kevergetést ne hagyjuk abba, csak amikor az omlett majdnem készen van.
Vágjuk négyfelé és kínáljuk a sült paradicsommal.
B.A.